GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χατζηδάκης: Ούτε η φυματική σαρανταποδαρούσα του Τσακαλώτου δεν σας πιστεύει πια - ΒΙΝΤΕΟ

Φορομπηχτική πολιτική και υποκρισία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμ...


Φορομπηχτική πολιτική και υποκρισία καταλόγισε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

«Χθες, όπως είχατε δικαίωμα φυσικά, εμφανιστήκατε αγκαλιά με έναν μεσάζοντα. Ελπίζω να μην το μετανιώσετε. Και όπως είχατε δικαίωμα, δια του πρωθυπουργού, κάνατε κάποιον αντιπερισπασμό, όπως νομίζετε, και είπατε να κάνουμε συζήτηση για τη φοροδιαφυγή. Εδώ κοίταξα όμως μερικά στοιχεία και είδα ότι εσείς που κόπτεστε για τη φοροδιαφυγή, έχετε μειώσει δραματικά τους ελέγχους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Χατζηδάκης επικαλέστηκε συγκριτικά στοιχεία τόσο για τους ελέγχους του ΚΕΦΟΜΕΠ, όσο και για τους ελέγχους των off shore, αλλά και τους ελέγχους στα καύσιμα, για να σημειώσει ότι το λαθρεμπόριο ανθίζει.

«Λέτε ότι η Οικονομία πετάει και ότι είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός, τι και αν έχετε ψηφίσει τα μέτρα του 4ου μνημονίου, και ότι θα ζήσουμε εμείς καλά και εσείς καλύτερα. Αλλά εγώ που κοιτάζω τα στοιχεία βλέπω ότι δεν έχετε κατορθώσει, με ένα τσουβάλι μέτρα, να μας ξαναγυρίσετε εκεί που ήμασταν το 2014», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η ύφεση μαρτυρεί την οπισθοδρόμηση», η Ελλάδα «έχει το παγκόσμιο ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια» και αναρωτήθηκε γιατί τα capital control εξακολουθούν, αν όλα πάνε καλά στην οικονομία.

«Δεν έχετε κατορθώσει ακόμη να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη στην Οικονομία. Και όσο δεν αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη, είναι μάταιο να μιλάμε για ανάπτυξη και για επενδύσεις. Καμία χώρα που είναι σε αυτή την κατάσταση, από πλευράς τραπεζικού συστήματος και capital control, δεν μπορεί να έχει βάσιμες ελπίδες για το μέλλον. Επομένως καλά είναι τα συνθήματα, αλλά η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη» υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης.

«Φοβάμαι ότι το ενδιαφέρον σας για τους φτωχούς δεν το πιστεύει ούτε η φυματική σαρανταποδαρούσα του κ. Τσακαλώτου. Και δεν το πιστεύει διότι την ίδια στιγμή που λέτε αυτά, σας εκδικείται η πραγματικότητα. Με 21 διαφορετικούς τρόπους μειώθηκαν οι συντάξεις. Εκεί έφτασε το σκορ η κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε: "Εσείς που κόπτεσθε για τους φτωχούς, έχετε μειώσει δύο φορές το αφορολόγητο, έχετε αυξήσει δύο φορές τον ΦΠΑ, έχετε αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές, έχετε επιβάλει φόρο στον καφέ, έχετε επιβάλει φόρο στο ίντερνετ, έχετε επιβάλει φόρο στη σταθερή τηλεφωνία, αυξήσατε το φόρο στα οινοπνευματώδη, τον φόρο στα τσιγάρα, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο πετρέλαιο κίνησης. Και όλα αυτά τα κάνατε εσείς που είστε η φιλολαϊκή κυβέρνηση».

«Επειδή δε, δεν τελειώνει η ευγενική σας προσφορά, έχετε νέα ευγενική χορηγία την επόμενη χρονιά, η οποία αφορά τη μείωση του ΕΚΑΣ σε 140.000 συνταξιούχους ακόμα, αφορά την κατάργηση της έκπτωσης για την ιατρική δαπάνη, έχουμε αύξηση του ΦΠΑ στα υπόλοιπα νησιά που είχαν εξαιρεθεί και φυσικά έχουμε μείωση κατά 50% του επιδόματος θέρμανσης, το οποίο φυσικά θα κοστίσει ακριβά στις ορεινές περιοχές», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να σημειώσει πως οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι «οι Ρομπέν των φτωχών, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους» και «η κοινωνία νιώθει πως όχι απλώς την κοροϊδεύει η κυβέρνηση, αλλά της βγάζει και τη γλώσσα».

Και κατέληξε ο κ. Χατζηδάκης: «Για αυτό όταν η κυβέρνηση πέσει, θα πέσει με πάταγο».

Δείτε το απόσπασμα από την τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση