GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Μπορούμε να πάρουμε μαθήματα από την κυπριακή εμπειρία

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε, σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη...


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε, σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη.

«Για εμάς είστε πάντα ένα παράδειγμα προς μίμηση», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος του απάντησε: «Θέλω να πιστεύω ότι και η Ελλάδα μπαίνει σε ένα δρόμο που θα την οδηγήσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα».

Ακολουθεί ο διάλογος που είχαν κατά τη συνάντησή τους:

«Πολύ χαίρομαι κύριε Πρόεδρε που σας υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά στην Αθήνα και νομίζω ότι όλοι θα αναμένουνε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την απογευματινή σας τοποθέτηση, για τον τρόπο με τον οποίον αντιμετώπισε η Κύπρος τις μνημονιακές της περιπέτειες.

Πρέπει να σας πω ότι για εμάς είστε πάντα ένα παράδειγμα προς μίμηση, διότι αντιμετωπίσατε - στην αρχή της θητείας σας - μια πολύ μεγάλη, μια οξύτατη κρίση. Καταφέρατε, όμως, ακολουθώντας μια αυστηρή πολιτική, αλλά ταυτόχρονα προσηλωμένη στο στόχο, να οδηγήσετε την Κύπρο στην έξοδο από τα μνημόνια και να έχετε - όπως βλέπω τελευταία - εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Οπότε, αυτό το οποίο πετύχατε στην Κύπρο, δυστυχώς, εμείς ακόμα στην Ελλάδα δεν το έχουμε πετύχει. Αλλά νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε πολλά μαθήματα από την κυπριακή εμπειρία, ώστε σύντομα, ελπίζω και για εμάς, να τελειώσει αυτή η περιπέτεια.

Και με την ευκαιρία αυτή, να σας ευχηθώ και πάλι, κάθε επιτυχία στις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές. Γνωρίζετε την προσωπική μου εκτίμηση, τον σεβασμό μου και τη στήριξη την οποία παρέχει η Νέα Δημοκρατία σε εσάς προσωπικά, στους αδερφούς μας Κυπρίους, στην αντιμετώπιση του μεγάλου εθνικού ζητήματος και χαιρόμαστε πολύ που σας υποδεχόμαστε για άλλη μια φορά στην Αθήνα», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ Πρόεδρέ μου, αγαπητέ μου Κυριάκο. Οι δεσμοί μας ανάγονται σε μια μακρά περίοδο. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι και η Ελλάδα μπαίνει πια σε ένα δρόμο που οδηγεί στην έξοδο από τα πολλά αδιέξοδα που η κρίση προκάλεσε. Αυτό που έχει σημασία είναι όντως, να υπάρξει μια συνέπεια στις πολιτικές που ακολουθούνται και στις προσπάθειες που καταβάλλονται, προκειμένου να υπάρξει τόλμη και αποφασιστικότητα. Αυτά είναι η συνταγή της επιτυχίας», απάντησε ο κ. Αναστασιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση