GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λύσεις από την κυβέρνηση ζητούν τα επιμελητήρια

Πρόεδροι και εκπρόσωποι 59 επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμε...


Πρόεδροι και εκπρόσωποι 59 επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, συμμετέχουν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, που φιλοξενήθηκε στον Βόλο, με οικοδεσπότη το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο «Valis Resort» και κύριο θέμα συζήτησης είναι η επικείμενη ψήφιση της νέας επιμελητηριακής νομοθεσίας.

Στην πλειοψηφία τους οι ομιλητές, από την πρώτη στιγμή, έστρεψαν τα βέλη τους κατά της κυβερνητικής πολιτικής που, όπως είπαν, από του βήματος, απαξιώνει τον επιμελητηριακό θεσμό και τόνισαν ότι μόλις ένα μήνα πριν από τις εκλογές δεν γνωρίζουν τον τρόπο που θα ψηφίσουν στις εκλογές της 9ης Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Κωνσταντίνος Μίχαλος, φθάνοντας στον Βόλο για να παραβρεθεί στη συνέλευση, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Από τη συνάντηση μας, στην ουσία έχουμε στόχο να καταθέσουμε τις προτάσεις μας όχι μόνο στην κυβέρνηση, αλλά σε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας, ώστε επιτέλους να εφαρμοστεί το κατάλληλο οικονομικό πρόγραμμα για να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτό που χρειάζεται είναι να σταματήσει η πολιτική της υπερφορολόγησης, διότι η χώρα μας αυτή τη στιγμή έχει από τους υψηλότερους συντελεστές στις χώρες του ΟΟΣΑ».

Κια πρόσθεσε: «Πρέπει οπωσδήποτε να δούμε το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, που πραγματικά λειτουργούν ως εμπόδιο στη μείωση της ανεργίας που είναι και το ζητούμενο, να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ταχύτερο δυνατόν, ώστε τόσο το τραπεζικό σύστημα, αλλά και γενικότερα η ρευστότητα στην αγορά να επανέρθει για να μπούμε στον νέο αναπτυξιακό κύκλο, αλλά και στο τέλος της μνημονιακής επιτροπείας το ταχύτερο δυνατόν».

Ο οικοδεσπότης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης, δήλωσε ότι «καλό θα είναι να κατανοήσουν όλοι όσοι ασχολούνται με τα επιμελητήρια ότι θα πρέπει να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουν σήμερα οι επαγγελματίες για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι. Τα τελευταία χρόνια εμείς το κάνουμε με μεγάλη επιτυχία, στηρίζουμε με οποιονδήποτε πρόσφορο τρόπο τις τοπικές επιχειρήσεις, γιατί πραγματικά η Μαγνησία τα τελευταία χρόνια βάλλεται από υψηλούς δείκτες της ανεργίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση