GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! Νοσοκομειακοί γιατροί εισέβαλαν στο Υπουργείο Υγείας...

Ένταση προκλήθηκε στο υπουργείο Υγείας, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι έχουν κηρύξει για σήμερα, 24ωρη...


Ένταση προκλήθηκε στο υπουργείο Υγείας, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι νοσοκομειακοί γιατροί, οι οποίοι έχουν κηρύξει για σήμερα, 24ωρη απεργία.
Την ώρα που ομάδα 10 ατόμων επιχειρούσε να εισέλθει στο υπουργείο για να συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα, νοσοκομειακοί γιατροί μαζί με φοιτητές ιατρικής εισέβαλαν στο κτίριο.
Περίπου 150 άτομα έφτασαν μέχρι τον πρώτο όροφο και την πόρτα του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ωστόσο αυτός όπως και ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης απουσίαζαν αφού βρίσκονταν στη Βουλή.

Στη συνέχεια οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή με κεντρικό σύνθημα: «Όχι στην ελαστική εργασία, όχι στην ελαστική Υγεία. Το νομοσχέδιο - έκτρωμα που διαλύει τις ζωές μας δεν θα περάσει. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό».
Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και υποστηρίζουν ότι πρόκειται, για ένα νομοθέτημα το οποίο ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές Ευρωπαϊκές οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο, καταργεί το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών, καθιερώνει το «opt out», δηλαδή με ατομική συναίνεση του γιατρού ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας θα μπορεί να αυξάνεται από 48 στις 60 ώρες, η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης. «Ανατρέπει τον σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας των γιατρών και κάθε κανονικότητα στο ωράριο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Ζητούν πενθήμερο - εξάωρο - τριαντάωρο, με μία εφημερία την εβδομάδα, με ρεπό την αμέσως επόμενη μέρα και διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση