GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΡΙΕΣ! ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ το "προξενιό" του Μαλέλη στην Γεννηματά και τον Τσίπρα...

Καλεσμένος στην μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Οι Αταίριαστοι» ήταν ο Σύμβουλος Ενημέρωσης του καναλιού και στέλεχος της Δη...

Καλεσμένος στην μεσημεριανή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Οι Αταίριαστοι» ήταν ο Σύμβουλος Ενημέρωσης του καναλιού και στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Σταμάτης Μαλέλης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μαλέλης αναφέρθηκε και στην ολέθρια, όπως της αποκάλεσε, συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία. «Πλέον και μετά από της εκλογές για τον αρχηγό της Κεντροαριστεράς, δεν μπορεί ο νέος φορέας να ακολουθεί δεξιά πολιτική. Πρέπει να είναι κέντρο και αριστερά. Δεν μπορεί να είναι βασικά κέντρο, ούτε να ανοιγοκλείνει το μάτι στον κ. Μητσοτάκη. Αυτά πρέπει να τελειώνουν μέσα στην ΔΗΣΥ. Αν το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο 4,7% αυτό οφείλεται στην ολέθρια συνεργασία με τη Ν.Δ., κάτι που ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να το συγχωρέσει στο ΠΑΣΟΚ».

Προκαλώντας πολλές απορίες και συζητήσεις για το τι "κρύβεται" πίσω από την πρότασή του και μάλιστα την επαύριο της επικράτησης της Φώφης Γεννηματά, υποστήριξε ότι πλέον η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να ανοίξει έναν νέο διάλογο προς την πλευρά το ΣΥΡΙΖΑ. «Από το 2007 γράφω ότι δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατική παράταξη χωρίς την αριστερή καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ και θα συνεχίσω να το λέω. Τον κ. Τσίπρα,το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ τους ενώνουν πολλά περισσότερα σε σχέση με την Νέα Δημοκρατία και προς τα εκεί θα πρέπει να ανοίξει ένας νέος διάλογος. Πρέπει πλέον η Κεντροαριστερά να κοιτάξει πιο πολύ αριστερά και να αρχίσει να μιλάει. Δεν είναι μόνο για να κάνει μέτωπο κατά της κυβέρνησης».

4 σχόλια

  1. Και η μαλακία πάει σύννεφο να Το θυμαστε ΟΤΙ ΚΑΙ απο τοπλεονασμαπου θα μοιράζει ο ηλίθιος ΤΣΙΠΡΑΣ που θα τον αποκαλούν ηγέτη πρωθυπουργό γιατι θα βγάλει και πλεόνασμα...
    1}Αν είσαι φιλοξενούμενος θέλει αυτός ο απατεώνας να γίνεται λογαριασμός στ; περιουσιακά στοιχεία η και ολα οικονομικά ΟΛΗΣ της οικογένειας ...

    Δεν ΤΟΝ ΦΤΆΝΟΥΝ τον πουστάρα ΤΑ ΓΑΜΗΜΈΝΑ προσωπικά δεδομένα ΜΑς του κάθε ενός μας;;;η Α.Α.Δ.Ε δενδιαθέτει ΚΑΙ το τι ΣΚΑΤΆ ΈΧΕΙ ο κάθε πολίτης!!!!!!

    ΕΊΝΑΙ ΠΑΓΊΔΑ αυτό το κωλο μέρισμα θα σας φακελώσουν ΟΛΟΥΣ οικογενειακός.. σας το λέω τεχνικά ότι αυτό κάνουν....π.χ Αν έχω εγώ μια αδελφή πλούσια αυτόματος είμαι ΚΑΙ ΕΓΏ;;;;; Η ΑΝ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΔΕΛΦΉ ΔΟΛΟΦΌΝΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΊΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΏ ΦΟΝΙΑΣ;;; ώρα να τα μαζεύω στα 67 χρόνια ΜΟΥ ΚΑΙ να φύγω να ριξω ΚΑΙ μαύρη πέτρα πίσω μου σε αυτή την ανώμαλη κώλο χώρα οικογενειακός... δεν ελέγχουν το μαύρο χρήμα αλλά πόσα βγάζει ένας φουκαράς τον 5000 χιλιάδων ευρώ ενώ ξέρουν μέσων Α.Δ.Α.ΕΤΑ ΠΆΝΤΑ;;; ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΞΕΦΤΊΛΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΓΕ ΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΤΙ ΞΈΡΕΙΣ ΕΣΎ ΡΕ ΑΠΌ ΠΡΌΟΔΟ;; ΚΑΙ επιστήμη; φασιστακο;;;; ΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΚΟΣ ΕΞΕΛΊΣΣΕΣΑΙ ΜΙΚΡΈ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φορολογικοί παράδεισοι αποτελούν ίσως την πιο συγκλονιστική εφαρμογή της παγκοσμιοποίησης, καθώς δεν καταλήγουν μόνο σε στέρηση εσόδων απαραίτητων για την δημιουργία ισοδύναμων κοινωνιών, για την καταπολέμηση της φτώχειας και για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης, αλλά υπονομεύουν την ίδια τη θέση του ανθρώπου στον πλανήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φορολογικοί παράδεισοι ή αλλιώς φορολογικά καταφύγια χαρακτηρίζονται οι χώρες οι οποίες διαθέτουν χαμηλή ή ανύπαρκτη φορολογική πολιτική, απέναντι σε πολυεθνικές εταιρίες και σε φυσικά πρόσωπα, προκειμένου να ιδρύσουν Offshore-Υπεράκτιες εταιρίες στο έδαφος τους,στις οποίες θα μεταφέρουν όλα τα κεφάλαια ή τα περιουσιακά τους στοιχεία. Έτσι, αποφεύγουν να καταβάλλουν την νόμιμη προβλεπόμενη εκείνη φορολογία στη χώρα τους, αδικώντας την ίδια τη χώρα τους.

    Πιο συγκεκριμένα οι χώρες αυτές επιβάλλουν εξαιρετικά χαμηλούς έως μηδενικούς συντελεστές φορολογίας, δεν παρακρατούν φόρους και δεν συμμετέχουν σε διεθνείς συμφωνίες κατά της φοροδιαφυγής, εφόσον αποτελεί πάγια πολιτική τους η απόκρυψη οποιωνδήποτε στοιχείων σχετικά με τις οικονομικές δραστηριότητες των πολυεθνικών και των φυσικών προσώπων που δραστηριοποιούνται στο έδαφός τους.

    Με αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα χρήματα που διοχετεύονταιστους φορολογικούς παραδείσους να είναι χρήματα από μίζες, πωλήσεις όπλων και ναρκωτικών.

    Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή του ΔΝΤ Στρος- Καν , πάνω από 50% των παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών διενεργείται μέσω των φορολογικών παραδείσων, πάνω από 50% των τραπεζικών στοιχείων ενεργητικού και του 1/3 των άμεσων ξένων επενδύσεων, από μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, διεξάγονται μέσω αυτών.

    Σύμφωνα με τον Γάλλο οικονομολόγοΓκάμπριελΖουκμάν, περισσότερα από 600 δισεκατομμύρια ευρώ μετατοπίζονται ετησίως από πολυεθνικές εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους, ενώ οι υπερ-πλούσιοι έχουν σταθμεύσει περίπου 7,9 τρισεκατομμύρια ευρώ στους φορολογικούς παραδείσους.

    Συνολικά 4,8 τρις ευρώ, περίπου 8% του παγκόσμιου ΑΕΠ, είναι κρυμμένα σε έξι φορολογικούς παραδείσους,μη συνυπολογίζοντας ασφάλειες, πολυτελή σκάφη, σαλέ, πολύτιμα έργα τέχνης, που θα το εκτόξευαν στο 11% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

    Έτσι οι φορολογικοί παράδεισοι δεν βοηθούν μόνο τις εταιρείες να αποφύγουν τους φόρους αλλά και τους ιδιώτες. Και το ζήτημα αναβιβάζεται πέρα από οικονομικό και σε ακραία πολιτικό, καθώς ο καθένας μπορεί να παρακάμψει τους νόμους που τον ενοχλούν και να παραβιάσει την Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών τα κράτη που έχουν προνομιακό φορολογικό καθεστώς είναι εκείνα στα οποία το νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα υπόκειται σε φόρο επί των κερδών ή των εισοδημάτων ή του κεφαλαίου του οποίου ο συντελεστής είναι ίσος ή κατώτερος από το 50% αντίστοιχου συντελεστή στην Ελλάδα. Και αυτά είναι τα ακόλουθα:

    1. Άγιος Ευστάθιος St Eustatius

    2. Άγιος Μαρίνος San Marino

    3. Αλβανία Albania

    4. Ανδόρα Andorra

    5. Ανγκουίλα Anguilla

    6. Βανουάτου Vanuatu

    7. Βερμούδες Bermuda

    8. Βοσνία -Ερζεγοβίνη Bosnia-Herzegovina

    9. Βουλγαρία Bulgaria

    10. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι British Virgin Islands

    11. Γιβραλτάρ Gibraltar

    12. Γκέρνσεϋ Guernsey

    13. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα United Arab Emirates

    14. Ιορδανία HashemiteKingdom of Jordan

    15. Ιρλανδία Ireland

    16. Κατάρ Qatar

    17. Κόσσοβο Kosovo

    18. Κύπρος Cyprus

    19. Λίχτενσταϊν Liechtenstein

    20. Μακάο Macau

    21. Μαλδίβες Republic of Maldives

    22. Μαυροβούνιο Montenegro

    23. Μολδαβία Republic of Moldova

    24. Μονακό Monaco

    25. Μονσεράτ Montserrat

    26. Μπαχάμες the Bahamas

    27. Μπαχρέϊν Bahrain

    28. Μπελίζ Belize

    29. Μποναίρ Bonaire

    30. Ναουρού Nauru

    31. Νήσοι Κέϋμαν Cayman Islands

    32. Νήσοι Μάρσαλ Marshall Islands

    33. Νήσοι Τέρκς και Κάϊκος Turks and Caicos

    34. ΝήσοςτουΜάν Isle of Man

    35. Ουζμπεκιστάν Uzbekistan

    36. Ομάν Oman

    37. Παραγουάη Paraguay

    38. ΠΓΔΜ FYROM

    39. Σαουδική Αραβία Saudi Arabia

    40. Σεϋχέλλες Seychelles

    41. Σρι - Λάνκα Sri Lanka

    42. Τζέρσεϋ Jersey

    43. Ουγγαρία (Hungary)

    Τουλάχιστον 300 πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται, μέσω των θυγατρικών τους Offshore, στους παραπάνω φορολογικούς παραδείσους, όπως η εταιρεία αναψυκτικών Pepsi, η αλυσίδα επίπλων IKEA και η Apple, απέδιδαν φόρους που συνήθως ήταν μικρότεροι του 1% των κερδών τους.

    Ενώ είκοσι από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες δηλώνουν το ένα τέταρτο των κερδών τους σε φορολογικούς παραδείσους, με προτίμηση στο Λουξεμβούργο, το Χονγκ Κονγκ και την Ιρλανδία, σύμφωνα με έρευνα της Oxfam– Οργάνωση για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση