GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Γυναίκες που υπηρετούν στις υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση

Περισσότερες από 220 γυναίκες που υπηρετούν στις υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας, στο διπλωματικό σώμα και στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ απο...


Περισσότερες από 220 γυναίκες που υπηρετούν στις υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας, στο διπλωματικό σώμα και στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ αποφάσισαν να ενταχθούν στο κίνημα #metoo καταγγέλοντας περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.

Με ανοικτή επιστολή τους οι γυναίκες καταγγέλλουν ότι βρίσκονται στο στόχαστρο παρενοχλήσεων, κακοποιήσεων και διακρίσεων, επισημαίνοντας ότι, όπως ακριβώς συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα οι καταγγελίες τους παραβλέπονται.

«Εμείς επίσης, εμείς αντιμετωπίζουμε σεξουαλικές παρενοχλήσεις, σεξουαλικές επιθέσεις και κακοποιήσεις ή γνωρίζουμε γυναίκες που αυτό τους συνέβη. Δεν πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά μονάχα το Χόλιγουντ, τη Σίλικον Βάλεϊ, τα ΜΜΕ ή το Κογκρέσο. Αυτές οι επιθέσεις οφείλονται στην ανισορροπία εξουσίας και σε περιβάλλοντα που επιτρέπουν τέτοιου είδους πρακτικές επιβάλλοντας στα θύματα τη σιωπή ή κάνοντάς τα να νιώθουν ντροπή», αναφέρουν.

Μεταξύ των γυναικών που συνυπέγραψαν την επιστολή βρίσκονται γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες θέσεις στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Εξωτερικών, τον Λευκό Οίκο και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Επίσης, 60 πρώην και νυν πρέσβειρες όπως η πρώην Αμερικανίδα πρεσβευτής στο Πακιστάν Ουέντι Τσάμπερλιν, η Σούζι Τζορτζ, πρώην γενική διευθύντρια στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και η Σάρα Σίγουολ, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι καταγγέλλουσες επισημαίνουν ότι παρά τον υψηλό αριθμό των γυναικών που ξεκινούν την καριέρα τους στις υπηρεσίες αυτές, πολλές παραιτούνται στη συνέχεια και ελάχιστες καταφέρνουν να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

«Πολλές γυναίκες εμποδίζονται ή απομακρύνονται από τον τομέα μας από τους άνδρες που χρησιμοποιούν την εξουσία τους προκειμένου, στη χειρότερη περίπτωση, να τους επιτεθούν σεξουαλικά ή, στην καλύτερη περίπτωση, να διαιωνίζουν ένα περιβάλλον που υποβιβάζει τις γυναίκες επιβάλλοντάς του τη σιωπή, τις διασύρει, τις υποτιμά ή τις αγνοεί» καταγγέλλουν οι υπογράφουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση