GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο χρόνος κυλά σε βάρος μας...

Ηλίας Τσαμουργκέλης    Άρχισε να σχηματοποιείται το πολιτικό πλαίσιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης Σύριζα και ΝΔ το οποίο θα μπετοναρι...

Ηλίας Τσαμουργκέλης 
 Άρχισε να σχηματοποιείται το πολιτικό πλαίσιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης Σύριζα και ΝΔ το οποίο θα μπετοναριστεί με την πάροδο του χρόνου. Επειδή δεν υπάρχουν μεταξύ τους πολιτικές αντιθέσεις ουσίας θα συσπειρώσουν την πελατεία τους με το σύνθημα «ψηφίστε εμάς να μην βγει ο άλλος» για να κάνουμε τις δουλειές μαζί. Βολεύει και τους δύο γιατί είναι ελάχιστοι σε πολιτικό ανάστημα κι ο ένας είναι χειρότερος από τον άλλο. Ο Τσίπρας είναι αδίστακτος πολιτικός μαφιόζος κι ο Κυριάκος μαζεύει μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές για λάδωμα, τη στιγμή μάλιστα που το σύστημα τον έχει ετοιμάσει χρόνια τώρα να διαδραματίσει ρόλο στην πολιτική.
Ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάδειξης προέδρου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη (Πασοκ) με σκοπό μήπως και χωθούν μέσα στο δίπολο για να πάρουν ένα μερίδιο αγοράς ώστε να διαπραγματευτούν στη συνέχεια το ποσοστό τους στην εξουσία, δεν έχουν λογαριάσει τον Βενιζέλο. Την τελευταία στιγμή θα πάει στη ΝΔ, σε περίοπτη θέση, κι έτσι οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα προστρέξουν σε αυτόν για να τύχουν σίγουρης εξυπηρέτησης μια και συνηθίζουν να κολλούν στον πρώτο, το νικητή.
Από όλους αυτούς δεν ακούς ούτε λέξη για ένα σχέδιο αποδέσμευσης από την Γερμανική κυριαρχία, ένα νέο μίγμα εξωτερικής πολιτικής και οικονομικής σταθεροποίησης και ανάπτυξης της χώρας. Κι ότι τέτοιο ακούς ξέρεις με βεβαιότητα ότι είναι ψέματα.
Από τα Αριστερά δεν θα γίνει κάτι αξιόλογο γιατί ότι καινούργιο πάει να δημιουργηθεί, ακόμα και σε κινηματικό επίπεδο, καπελώνεται αμέσως από τους επαγγελματίες του χώρου. Αυτό που γίνεται με τους πλειστηριασμούς σήμερα, το ποιοι πως και πότε ξεκίνησαν τον αγώνα, πως τους άδειασαν από την ΛΑ.Ε. και πως τους έχουν καπελώσει σήμερα η ΛΑ.Ε και η Ζωή τεκμηριώνει τον ισχυρισμό μου. Ευαγγελίζονται τη συστράτευση για έναν κοινό αγώνα ενώ αποσυσπειρώνουν το χώρο και διώχνουν τον κόσμο γιατί διέπονται από την λογική «ή εγώ με την παρέα μου ή κανένας άλλος». Θα αναμένουν τις εξελίξεις της τελευταίας στιγμής μήπως και μαζέψουν πολίτες που είναι οργισμένοι και σε απόγνωση κι έτσι μπουν στη βουλή. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση σαν πολιτικοί αντίπαλοι θα είναι αμελητέοι γιατί από μόνοι τους καταφέρνουν και βγαίνουν γραφικοί.
Ο χρόνος κυλά σε βάρος μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση