GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοκρατική Ευθύνη: "Πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία - Η Ελλάδα οπλίζει άδικο χέρι;"

Η παράκαμψη του ΚΥΣΕΑ στην υπόθεση πώλησης παλιών όπλων στη Σαουδική Αραβία εγείρει αρκετές υπόνοιες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρ...


Η παράκαμψη του ΚΥΣΕΑ στην υπόθεση πώλησης παλιών όπλων στη Σαουδική Αραβία εγείρει αρκετές υπόνοιες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ευθύνη.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Η υπόθεση της πώλησης παλιών όπλων στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ πιο σοβαρή απ’ όσο την εμφανίζει η κομματική αντιπαράθεση. Η παράκαμψη του ΚΥΣΕΑ εγείρει υπόνοιες για την επιλογή της αγοράστριας χώρας, τα επιδιωχθέντα ανταλλάγματα, τις συμφωνίες και τις νομικές δεσμεύσεις επ’ αυτών. Επίσης, δυσεξήγητο είναι πώς μία τόσο οικονομικά εύρωστη και με στενές διεθνείς σχέσεις χώρα επιλέγει να αγοράσει παλιά όπλα.

Η σύνδεση της πώλησης αυτής από δημοσιεύματα με τον εμφύλιο της Υεμένης, στον οποίο εμπλέκεται και η Σαουδική Αραβία, ή με πιθανή έμμεση ενίσχυση του Ισλαμικού Κράτους εκθέτει τη χώρα.

Η περιέργως βιαστική κυβέρνηση, λειτουργώντας χωρίς σχέδιο και κατά παράβαση των νομίμων διαδικασιών, δίνει δικαιώματα διεθνώς. Η Ελλάδα οφείλει αδιαπραγμάτευτα να σέβεται το διεθνές δίκαιο. Και οι πωλήσεις όπλων υπόκεινται σ’ αυτό.

Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις. Ή είναι επικίνδυνα άσχετη σε τόσο σοβαρά θέματα ή εν γνώσει της παίζει εν ου παικτοίς. Δυοίν θάττερον", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση