GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρωσία - Συλλήψεις εκατοντάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν κατά του Πούτιν

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές -περισσότερους των 400, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση - σε ολόκληρη τη χ...


Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε σήμερα εκατοντάδες διαδηλωτές -περισσότερους των 400, σύμφωνα με μη κυβερνητική οργάνωση - σε ολόκληρη τη χώρα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν κατόπιν πρόσκλησης του Βιατσεσλάβ Μάλτσεφ, πρώην υποψήφιου στις βουλευτικές εκλογές το 2016 και παρουσιαστή δημοφιλών πολιτικών βίντεο στο YouTube.
Ο Βιατσεσλάβ Μάλτσεφ, ο οποίος έχει εγκαταλείψει τη Ρωσία και δηλώνει ότι βρίσκεται στη Γαλλία, κάλεσε μέσω της ιστοσελίδας του σε «επανάσταση του λαού» μέσω συγκεντρώσεων σε ολόκληρη τη Ρωσία για την ανατροπή της εξουσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν.
Η κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των συλλήψεων, έκανε λόγο για 412 συλλήψεις, 376 στη Μόσχα και 13 στην Αγία Πετρούπολη. Η αστυνομία ανακοίνωσε το απόγευμα ότι προχώρησε σε 263 συλλήψεις στη Μόσχα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, πολλοί από τους συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους μαχαίρια, σιδηρογροθιές και όπλα που εκτοξεύουν σφαίρες από καουτσούκ.
Σύμφωνα με το OVD-Info, οι διαδηλωτές που κρατούνται θα ανακριθούν από υπαλλήλους της Επιτροπής Έρευνας, που είναι επιφορτισμένη με τις μεγάλες εγκληματικές υποθέσεις στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση