GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γερμανία: Δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι δήμαρχος που άνοιξε την πόλη του σε πρόσφυγες

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Αντρέας Χολστάιν, δήμαρχος της πόλης Ζάουερλαντ, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Σύμφω...


Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Αντρέας Χολστάιν, δήμαρχος της πόλης Ζάουερλαντ, στην Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung, o Χολστάιν δέχθηκε την επίθεση σε τουρκικό φαστφούντ όπου είχε πάει για φαγητό. Ένας θαμώνας που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ τον πλησίασε και τον ρώτησε αν ήταν ο δήμαρχος. Όταν ο Χολστάιν του απάντησε θετικά, ο άνδρας άρχισε να φωνάζει λέγοντας ότι κι εκείνος πεινάει και διψάει και διαμαρτυρήθηκε για την συγκέντρωση πολλών προσφύγων στην περιοχή.

Ο 56χρονος δράστης, πιθανότατα Γερμανός, χρησιμοποίησε μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών, αλλά ευτυχώς το τραύμα που κατάφερε στον λαιμό του δημάρχου ήταν επιπόλαιο και έπειτα από σύντομη νοσηλεία επέστρεψε στο σπίτι του. Ελαφρά τραυματίστηκε και ένας υπάλληλος του καταστήματος που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

Ο δήμος του Ζάουερλαντ είχε γίνει πέρυσι γνωστός σε όλη την χώρα, όταν δέχθηκε να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που του αναλογούσε με βάση την ποσόστωση στην οποία είχε καταλήξει η κυβέρνηση και τον πληθυσμό του των 18.000 κατοίκων. Για αυτόν τον λόγο του απονεμήθηκε μάλιστα το Εθνικό Βραβείο Ενσωμάτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση