ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Αυτός είναι ο τρόπος να μη ξεχνάμε ποτέ και τίποτα

Share it:

Δεν είναι εύκολο να θυμάται κανείς τα πάντα, όμως για κάποιους αυτό είναι θέμα ζωής και θανάτου. Όπως για τον Γουόρεν Ριντ, πρώην πράκτορα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙ6), αλλά και αυστραλιανών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος αποκάλυψε μία απλή τεχνική, την οποία διδάχθηκε κατά τη διάρκεια της απαιτητικής εκπαίδευσής του, προκειμένου να θυμάται τα πάντα, χωρίς να χρειαστεί να τα γράψει. Όπως εξηγεί, αυτό είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι κατάσκοποι.

Η τεχνική, λοιπόν, που αποκάλυψε ο Ριντ λέγεται «το σπίτι της οικογένειάς μου» και αποτελεί ουσιαστικά μία τεχνική σύνδεσης εικόνων. «Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να διαχωρίσετε στο κεφάλι σας. Το πρώτο είναι το «γνωστό» και το δεύτερο είναι το «άγνωστο», δηλαδή οι νέες πληροφορίες που πρέπει να θυμάστε. Το «γνωστό» είναι αυτό που λέμε «το σπίτι της οικογένειας μας». Φέρτε στο μυαλό σας το σπίτι της οικογένειάς σας, αυτό στο οποίο μεγαλώσατε. Φανταστείτε έναν διάδρομο που περνά από όλα τα σημεία του σπιτιού και δώστε μεγάλη προσοχή στους αποθηκευτικούς χώρους: ντουλάπια, συρτάρια, ράφια κλπ».

«Τώρα, πάμε στο «άγνωστο», τις πληροφορίες που πρέπει να θυμάστε. Μπορεί να είναι ένας αριθμός τηλεφώνου, μία φωτογραφία, μία συζήτηση οτιδήποτε. Περπατήστε νοητά στον ίδιο διάδρομο και τοποθετήστε το κάπου για να το «βρείτε», όταν θα το χρειαστείτε. Ακουμπήστε το σε ένα ράφι, κλειδώστε το σε ένα συρτάρι. Μην ντραπείτε να κάνετε κάθε συνειρμό, όσο αστείος ή ανόητος και αν σας φαίνεται! Στη συνέχεια, περπατήστε ξανά νοητά τον διάδρομο και επιστρέψτε στην είσοδο του σπιτιού», καταλήγει ο Ριντ.

Όποτε χρειαστεί να θυμηθείτε το στοιχείο που «φυλάξατε», θα το βρείτε εκεί ακριβώς που το αφήσαστε, υποστηρίζει ο πρώην κατάσκοπος. Ο ίδιος χρειάστηκε να «φυλάξει» περισσότερα από εκατό στοιχεία, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του, όμως όσα χρόνια εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες συνήθως χρειαζόταν να θυμάται είκοσι σημαντικά στοιχεία κάθε φορά.

Πηγή πληροφοριών: The Independent
Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση