GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βραβείο πολιτικού σθένους σήμερα στον Τσίπρα – Γιατί πάει στο Παρίσι – Τι θα πει με τον Μακρόν

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έφθασε στο Παρίσι Αλέξης Τσίπρας για διήμερη επίσκεψη. Το πρόγραμμα του είναι...


Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης έφθασε στο Παρίσι Αλέξης Τσίπρας για διήμερη επίσκεψη. Το πρόγραμμα του είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.

Σήμερα, Πέμπτη, αναμένεται να βραβευθεί το πρωί από την επιτροπή της πολιτικής επιθεώρησης Politique Internationale με το βραβείο Πολιτικού Σθένους.

Στη συνέχεια θα γευματίσει σε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Παρισιού με σημαντικούς Γάλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου του Παρισιού όπου θα του απονεμηθεί το βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Το πρωί της Παρασκευής, 24 Νοεμβρίου, ο Πρωθυπουργός θα έχει πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Το ραντεβού κλείστηκε στις αρχές της εβδομάδας και το ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς θέλει να αντιληφθεί μέσα από την συζήτηση του με τον Γάλλο πρόεδρο, αν η γερμανική πολιτική κρίση που επηρεάζει τις ισορροπίες και τις αποφάσεις του γαλλογερμανικού άξονα, πώς και πόσο θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις εκκρεμείς συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση, αλλά κυρίως τα θέματα που επρόκειτο να ανοίξουν το πρώτο δίμηνο του 2018, όπως το θέμα του χρέους, αλλά και το συνολικό πακέτο της συμφωνίας για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση