GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέλη οικογένειας από την Τουρκία που καταδίωκε ο Ερντογάν οι νεκροί που βρέθηκαν στις ακτές της Λέσβου

Οι τρεις σοροί που βρέθηκαν πριν από μερικές μέρες στις βορειοανατολικές ακτές της Λέσβου είχαν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Αρχ...


Οι τρεις σοροί που βρέθηκαν πριν από μερικές μέρες στις βορειοανατολικές ακτές της Λέσβου είχαν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Αρχές ασφαλείας του νησιού.

Η πρώτη σορός, που ανήκε σε ένα κορίτσι, βρέθηκε στις 5 Νοεμβρίου. Ακολούθησε, στις 10 Νοεμβρίου, η εύρεση της σορού ενός μικρού αγοριού και τέλος, στις 11 Νοεμβρίου, βρέθηκε η σορός ενός άνδρα.

Οι αρχές ασφαλείας από την πρώτη στιγμή προβληματίστηκαν σοβαρά για το αν οι σοροί ανήκουν σε πρόσφυγες που επέβαιναν σε βάρκα που ναυάγησε κι αυτό γιατί κανένα ναυάγιο δεν είχε δηλωθεί εκείνο το διάστημα, ούτε από τις τουρκικές ακτές, ούτε από τη Frontex, αλλά και ούτε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε η εύρεση μιας τουρκικής ταυτότητας σε ρούχο που φορούσε ο άνδρας, η οποία ανήκε σε Τούρκο πολίτη ονόματι Σατιλμίς Μαντέν, που γεννήθηκε το 1979.

Τα στοιχεία αυτά έγιναν γνωστά στο αρμόδιο τουρκικό προξενείο της Ρόδου, ενώ οι τρεις σοροί, μετά την ιατροδικαστική εξέτασή τους και την λήψη γενετικού υλικού προκειμένου να μπορούν να ταυτοποιηθούν στο μέλλον, ετάφησαν στο μουσουλμανικό- προσφυγικό νεκροταφείο στο κάτω Τρίτος.

Στη συνέχεια όλων αυτών,έγκυρες πληροφορίες από τουρκικές πηγές, αναφέρουν σήμερα, ότι εδώ και περισσότερες από 20 μέρες αγνοείται μια οικογένεια Τούρκων με τρία παιδιά, οι οποίοι προσπάθησαν να περάσουν στη Λέσβο, με τους δυο γονείς να διώκονται ως συνεργάτες του γνωστού αντιπάλου του Προέδρου Ερντογάν, Γκιουλέν. Πρόκειται για δυο εκπαιδευτικούς από την πόλη Κασταμονού, στη βόρεια ακτή της Μικράς Ασίας στη Μαύρη θάλασσα. Ο πατέρας Χουσείν Μαντέν, 40 ετών, δάσκαλος φυσικής και η 36χρονη νηπιαγωγός Νουρ Μαντέν, στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου απολύθηκαν από τις δουλειές τους, ενώ ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε εναντίον τους δικαστική έρευνα για σχέση τους με τον Γκιουλέν.

Όπως υποστηρίζουν συγγενείς τους, πήραν τα τρία τους παιδιά, τη Ναντιρέ 13 ετών, τη Μπαχάρ 10 ετών και τον Φεριντούν, 7 ετών, και κατευθύνθηκαν στις απέναντι από την Λέσβο ακτές, προσπαθώντας να βρουν επαφή με δουλεμπόρους που θα τους περάσουν στη Λέσβο. Οι συγγενείς τους υποστηρίζουν ότι σε επικοινωνία μαζί τους, ενημέρωσαν ότι τους ζητήθηκε το ποσό των 25.000 λιρών, περί τα 5.000 ευρώ, για να τους επιβιβάσουν σε μια από τις πλαστικές βάρκες με τις οποίες περνάν πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο. Χρήματα όμως που δεν διέθεταν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγοράστηκε από τον πατέρα της οικογένειας έναντι 1.000 ευρώ μια παλιά ξύλινη βάρκα στην οποία και επιβίβασε τα μέλη της οικογένειας του. Η τελευταία επικοινωνία τους με μέλη της οικογένειας του ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν και τους είπαν πως ταξιδεύουν προς την Λέσβο και μάλιστα είναι πολύ κοντά, αφού βλέπουν τα φώτα στην ακτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση