GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το "φαβορί" για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup

"Φαβορί" για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup ως διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι ο απερχόμενος Αυστριακός υπουργό...


"Φαβορί" για τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup ως διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι ο απερχόμενος Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ, μετά από σχετική απόφαση που φέρεται να ελήφθη από τους προερχόμενους από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά τη συνάντηση εργασίας στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup.
Το γεγονός αυτό συνδυάζεται και με την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, σύμφωνα με παρατηρητές στη Βιέννη. Την παραίτηση ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο ίδιος ο Σέλινγκ κατά την συγκρότηση σε σώμα της νέας αυστριακής Βουλής η οποία προήλθε από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15ης Οκτωβρίου.
Προϋπόθεση πάντως για την ανάληψη της θέσης του επικεφαλής του Eurogroup είναι η παραμονή του Χανς Γεργκ Σέλινγκ στη θέση του υπουργού Οικονομικών και στη νέα αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού, για την οποία διεξάγονται από την περασμένη εβδομάδα συγκεκριμένες και εντατικές διαπραγματεύσεις του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του απερχόμενου υπουργού Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, νικητή των εκλογών, με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων.
Η θητεία του νυν επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λήγει στα μέσα Ιανουαρίου και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τη διαδοχή του, που αναμένεται να αποφασιστεί κατά την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου.
Το ενδιαφέρον του για αυτή τη θέση ο ίδιος ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών είχε ανακοινώσει, όπως αναφέρει και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 10 Οκτωβρίου, πριν από τις αυστριακές εκλογές, αναφέροντας χαρακτηριστικά : "εάν συνεχίσω να παραμένω υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας (και μετά τις εκλογές), τότε θα υπάρξει αυτή η συζήτηση γύρω από το πρόσωπό μου".
Στις δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών είχε προειδοποιήσει για μία χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, σημειώνοντας πως για μία προσαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας υπάρχουν διαφορετικές γνώμες των χωρών-μελών και το σημαντικό, κατά τη γνώμη του, είναι οι επιμέρους προσαρμογές να μην υιοθετούνται απλά ως γενικοί κανόνες.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση