Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

  ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ στο facebook! Ο Καρανίκας υπέρ των πλειστηριασμών...


  Με την ένδειξη... "αηδιασμένος" συνοδεύει τη νέα ανάρτηση του στο facebook ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.
  Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς και την έντονη αντίδραση των πολιτών, ο κ. Καρανίκας προκαλεί για μία ακόμα φορά με τη στάση του.
  «Αριστεριστές Ρομπέν των Αστών και μεσοαστών λαμόγιων, υπερασπίζονται σπίτι 700000 στην Κηφισιά», τονίζει στην ανάρτηση του μέσα σε μαύρο πλαίσιο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  5 σχολια:

  Ανώνυμος είπε... 1 Δεκ 2017, 3:26:00 π.μ.


  Έρχονται χρόνια δύσκολα
  γεμάτα καταιγίδες
  κι εμείς του κόσμου θύματα
  μ’ ατέλειωτα προβλήματα
  και λιγοστές ελπίδες.

  Έρχονται χρόνια δύσκολα
  τα πάντα άνω κάτω,
  ο κόσμος είναι ανάστατος
  κι εμείς πληγές γεμάτο.

  Φονιάδες μονοπώλια
  παντού φωτιές ανάβουν,
  μας καίνε, μας δικάζουνε
  και την ψυχή μας βγάζουνε
  και ζωντανούς μας θάβουν.

  Ποδοπατούν αλύπητα
  τ’ ανθρώπινο το σώμα,
  στο άγνωστο βαδίζουμε
  κι όνειρα πια δε χτίζουμε,
  μας κλείνουνε το στόμα.

  Παίξατε ΑΛΗΤΕΣ με την πιο ιερή λέξη Την λέξη ΕΛΠΊΔΑ και θα το πληρώσετε ΑΚΡΙΒΆ...

  Ανώνυμος είπε... 1 Δεκ 2017, 3:32:00 π.μ.

  Μια νύχτα που βουλιάζανε
  τα σπίτια μες στο χιόνι
  καρδούλα μου
  στον κάτω δρόμο του χωριού
  καρδούλα μου
  σκοτώσαν τον Αντώνη
  Αντώνη μου

  Μάνα σε ξεκληρίσανε
  άπονες εξουσίες
  ψυχή δε σου αφήσανε
  μόνο φωτογραφίες

  Ο ένας γιος της μπάρκαρε
  κρυφά από τη Μεθώνη
  καρδούλα μου
  τον άλλο τον συλλάβανε
  καρδούλα μου
  γιατί ήταν γιος του Αντώνη
  Αντώνη μου

  Μάνα σε ξεκληρίσανε
  άπονες εξουσίες
  ψυχή δε σου αφήσανε
  μόνο φωτογραφίες

  Ανώνυμος είπε... 1 Δεκ 2017, 7:28:00 μ.μ.

  Μην ανταμώσεις άγγελο, όταν βαστάει ρομφαία...[Στάθης]

  Σαν τον τελευταίο καραδεξιό ο Τσίπρας χρησιμοποιεί μια παθολογία (τους μπαταχτσήδες) για να βάλει στο ματωμένο χέρι των κορακιών τα σπίτια πολλών απ’ όσους αλάλιασε η κρίση.

  1. Θα μπορούσαν τράπεζες και κυβέρνηση να κάνουν τις λίστες των κακοπληρωτών και να τους φερθούν αναλόγως; Θα μπορούσαν! Γιατί δεν το κάνουν; Διότι είναι πολλά τα λεφτά στο real estate, φίλε μου. Διότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση της λαϊκής περιουσίας είναι πολιτική απόφαση. Στην οποία προσχώρησε η πρώτη φορά αντιλαϊκή Αριστερά.

  2. Θα μπορούσε η Βουλή να συζητήσει και κοινή συναινέσει να ορίσει τα κριτήρια για τους μπαταχτσήδες και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»; Θα μπορούσε! Γιατί δεν το κάνει; Γιατί η πλειοψηφία της στηρίζει μια κυβέρνηση που είναι υποχείριο (και υποπόδιο) των αρπακτικών.

  3. Θα μπορούσε ο Τσίπρας να περάσει νόμο αυθωρεί και παραχρήμα που θα απαγόρευε τον εκπλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και θα προσδιόριζε τις αξίες ακινήτων που θα έχουν ασυλία; Θα μπορούσε! Γιατί δεν το κάνει; Διότι ούτε Γράκχος είναι, ούτε Άγις, ούτε Κλεομένης, ένας ψευταράκος είναι.

  Παλιότερα, όταν ακόμα η Αριστερά που αυτοδιασύρεται ήταν κρυφό ποταμάκι, ήταν ταυτοχρόνως και της άποψης ότι «είναι καλύτερο να είναι ένας ένοχος έξω, παρά ένας αθώος στη φυλακή». Τώρα η Αριστερά που ο νεοφιλελευθερισμός έχει αποβλακώσει και ηθικώς δηώσει, ψάχνει να βρει σοφιστείες για να καλύψει τις ζημιές της, όπως κάνουν οι γάτες.

  Τα σπίτια που θα πάνε στα χέρια των τραπεζών, θα πάνε μέσω μαφιόζων πολιτικών.

  Ο Τσίπρας έχει κάνει ώς τώρα πολλές κωλοτούμπες, και στο τέλος έχει σταθεί όρθιος. Αυτήν τη φορά δεν αποκλείεται να πέσει απ’ τη Μουλβία γέφυρα με το κεφάλι προς τα κάτω. Ένα κεφάλι γεμάτο οίηση και αλαζονεία, που δεν καταλαβαίνει ότι τα σπίτια είναι τα ιερά αποκούμπια των ανθρώπων του μόχθου.

  Μπορεί στον πονηρό σχεδιασμό του ο Τσίπρας να έχει υπολογίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα φθάσουν στο ψαχνό όταν ο ίδιος θα απέρχεται, αφήνοντας στον επόμενο να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά. Με αποξηραμένο το μυαλό σε ένα περιβάλλον κυνισμού, τέτοιοι σχεδιασμοί, επιπέδου non paper και τρίλιζας, στέλνουν τη στάμνα για νερό, τη στέλνουν και δεν γυρίζει.

  Για την κυβέρνηση Σαμαρά ο ΕΝΦΙΑ υπήρξε ένας μοιραίος νόμος. Για την κυβέρνηση Τσίπρα η ανομία των πλειστηριασμών πιθανόν να αποβεί το ίδιο μοιραία.

  Προχθές τα ΜΑΤ του Τσίπρα τσάκισαν τον κόσμο στο ξύλο μέσα σε δικαστικές αίθουσες. Οι κυβερνώντες έχουν εκφυλισθεί τόσον πολύ που δεν καταλαβαίνουν ότι τον κόσμο τον ξυλοκοπούσε με τα χέρια του ο ίδιος ο κ. Κοντονής! Ότι τους ανθρώπους που αγωνίζονταν για τα ίδια που αγωνιζόταν και ο Τσίπρας (όταν μας δούλευε) τους ψέκαζε χημικά με τα χέρια του ο ίδιος ο κ. Τόσκας.

  Νομίζουν οι κουφιοκέφαλοι ότι δεν βάφουν τα χέρια τους με το αίμα που χύνει η πολιτική τους. Τα κλομπ των ΜΑΤ τα βαστάει ο Τσίπρας με τα χέρια του. Νομίζει ότι όπως κάνει ο ίδιος τη βρώμικη δουλειά για τους Επικυρίαρχους, έτσι και τα ΜΑΤ κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τον ίδιο.

  Πλανάται πλάνην οικτράν και στο δικό του σπίτι τρέμουν πλέον φοβισμένοι οι Λάρυτες για τα αίσχη που διαπράττει ο Τσίπρας και την Ύβριν. Για κάθε λαϊκό σπίτι που θα χαθεί (ήδη κάποια χάθηκαν) μια Ερινύα θα φωλιάζει και θα στοιχειώνει το σπίτι του Τσίπρα. Έτσι είναι η ζωή: μάχαιραν δίνεις, μάχαιραν θα λάβεις…

  Ανώνυμος είπε... 1 Δεκ 2017, 7:53:00 μ.μ.

  Ο «κακοπληρωτής» δανειολήπτη..Ήρθε επιτέλους και η σειρά του «κακοπληρωτή» και πανηγυρίζει μέσα στην κακομοιριά του ο μέσος συμπολίτης του.

  Όπως πανηγύριζε όταν μείωσαν τη σύνταξη στον συνταξιούχο,το μισθό στο δημ.υπάλληλο,όταν έκλεισε το μπλοκάκι του ο ελευθ.επαγγελματίας και το μαγαζί του ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας και έχασε τη δουλειά του ο ιδιωτικός υπάλληλος και έμεινε στον άσσο ο αγρότης γιατί του έκοψαν τις επιδοτήσεις..

  Επιτέλους το σχέδιο προχωράει...Με Σύριζα φυσικά γιατί με ΝΔ θα είχαν πέσει τα τσιμέντα...Πλειστηριασμοί άνευ όρων και διαδικασία χωρίς τη φυσική παρουσία των ενδιαφερομένων αφού όλα πια γίνονται ηλεκτρονικά.Όλα εκτός από το να έρθουν να σε πετάξουν από το σπίτι σου...Εκεί θα χρειαστεί να έρθει η αστυνομία.ο στρατός ή οι …κυανόκρανοι,γιατί ως γνωστόν ο Έλληνας για μισό μέτρο γης βγάζει και μαχαίρι.Ή τουλάχιστον έτσι έκανε στο παρελθόν...

  Σύντομα θα αποδειχτεί αν είναι πραγματικός Ρωμιός αυτός που σήμερα ζει στα όρια του Ελληνικού κράτους ή είναι κάτι άλλο μεταλλαγμένο.

  Προς το παρόν τη ρωμεϊκότητα του την αποδεικνύει από τις αντιδράσεις του σ’αυτή την κρίση.
  Όταν χτύπησαν το Δημόσιο υπάλληλο,εκείνος που ήταν Ιδιωτικός ή ελεύθερος επαγγελματίας σχεδόν Πανηγύρισε.

  Μετά όταν η συνέπεια της μείωσης του χρήματος στην αγορά ήταν να μείνει άνεργος ο ιδιωτικός υπάλληλο,αφού χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο,χάρηκαν όλοι οι υπόλοιποι.


  Όταν έγιναν οι πρώτες (και τραγικές) περικοπές συντάξεων,οι άεργοι νέοι έγραφαν επικά status στα σόσιαλ μίντια για τους «γέρους που τους κλέβουν το ψωμί» ,μέχρι να καταλάβουν ότι τα ακόμη λιγότερα χρήματα στην πιάτσα,αποτέλεσμα των μειωμένων συντάξεων,σήμαιναν ακόμη λιγότερες πιθανότητες να δουλέψουν κάπου στην ελεύθερη αγορά οι ίδιοι.

  Αργότερα όταν σε δεύτερο χρόνο στήθηκαν στον τοίχο οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι,όλοι οι υπόλοιποι θυμήθηκαν (με τη βοήθεια των ΜΜΕ) ότι αυτές οι κατηγορίες συμπολιτών μας δεν πλήρωναν τόσα χρόνια τους φόρους τους οπότε καλά να πάθουν τώρα που θα καταστραφούν.

  Μ’αυτά και μ’αυτά φτάσαμε σήμερα στο τρίτο στάδιο της κρίσης,με την επίθεση στη μικρομεσαία ιδιοκτησία και την στοχοποίηση των δανειοληπτών σαν «Κακοπληρωτές»,»Μπαταχτσήδες» και εν πολλοίς απατεώνες που εξαιτίας τους φαλίρισαν οι τράπεζες (και όχι το ακριβώς αντίθετο) και αν δεν τους εκπλειστηριάσουν την περιουσία οι Τράπεζες,δε θα ξαναδοθούν δάνεια και δε θα επιστρέψουμε στην Ανάπτυξη....Ωραίο το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.


  Πρώτον γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι πια ελληνικές,δεύτερος γιατί τα κόκκινα δάνεια τους έχουν πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές σε ξένα funds.Αυτά θα πάρουν τις περιουσίες των χρεωμένων Ελλήνων και δεν βλέπω από πού προκύπτει ότι θα ρίξουν ρευστό στην εγχώρια αγορά για να σηκωθεί η οικονομία μας.

  Σε κάθε περίπτωση εσύ ως έμπορος,επιχειρηματίας,οικογενειάρχης ή ο,τιδήποτε άλλο χρεώθηκες σε εποχές που τα πεντοχίλιαρα ήταν πετσετάκια και η ποσότητα τους στην πιάτσα ήταν τεράστια,ενώ σε αναγκάζουν μέσα στην κρίση,που δε δημιούργησες εσύ αλλά η απορρύθμιση του συστήματος λόγω της φούσκας του dot.com,να τα αποπληρώσεις (μαζί με τους υπέρογκους τόκους τους),σε χρόνια που το δίφραγκο πια το χτυπάς με το δίκαννο,γιατί η ποσότητα του χρήματος έχει μειωθεί στο μισό και περισσότερο.

  Σου έδωσαν δηλαδή ένα μπουκάλι νερό στη Σουηδία και πρέπει εσύ να τους επιστρέψεις τρία (λόγω τόκων) στην έρημο….Σαχάρα.Πού θα τα βρεις τρία μπουκάλια νερό στην έρημο, «κακοπληρωτή»;
  Προφανώς δε θα τα βρεις και έτσι θα σου πάρουν την περιουσία.
  Είναι κατανοητό όλο αυτό;
  Σε εκείνο τον Ρωμιό που δεν τον αγγίζει το ζήτημα,όχι.
  Μάλλον όχι μόνο δεν του είναι κατανοητό αλλά πανηγυρίζει κιόλας για το μαλάκα το γείτονα που τον βλέπει να χάνει ό.τι είχε και δεν είχε.

  Ανώνυμος είπε... 1 Δεκ 2017, 7:53:00 μ.μ.  Ψυχική κακομοιριά

  «Μου το έπαιζε μούρη στο καφενείο» μου είπε ένας ακροατής του ΑΝΤί- στο τηλέφωνο χτες,κάνοντας παράπονα σε μένα γιατί παίρνω το μέρος των «κακοπληρωτών»,των «μπαταχτσήδων» που πήραν τα λεφτά της καημένης της τράπεζας και τώρα δεν της τα δίνουν πίσω.
  Τα λεφτά που ξαναλέμε δεν ήταν των μετόχων,ούτε των καταθετών αλλά χρήμα που φτιάχτηκε την στιγμή που εσύ το έπαιρνες.Γι’αυτό και σε είχαν φάει να πάρεις το δάνειο και σε ενοχλούσαν οι ίδιοι από την τράπεζα.Έφτιαχναν καινούργιο χρήμα σε κείνη τη φάση,πάνω σε υπολογισμούς ότι θα είχαμε ανάπτυξη που θα κάλπαζε τα επόμενα χρόνια,οπότε θα αποπληρώνονταν τα δάνεια και θα αυξάνονταν η πίτα της οικονομίας.
  Αλλά δεν έγινε έτσι δυστυχώς.Και τώρα πρέπει να πληρώσεις εσύ.

  Εσύ ο επιχειρηματίας,ο ελεύθερος επαγγελματίας,ο ιδιοκτήτης ακινήτου,ο υπάλληλος στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα,ο συνταξιούχος,ο αδύναμος που είχε ανάγκη το κράτος Πρόνοιας αλλά τώρα πια δεν έχει απομείνει τίποτα.
  Θα πληρώσουν όλοι αυτοί γιατί κάποιοι υπολόγισαν λάθος την ανάπτυξη που δήθεν θα ερχόταν,έκοψαν περισσότερο χρήμα και το δάνεισαν στους πάντες.Αλλά αυτοί που το έκαναν το λάθος (αν ήταν όντως λάθος),δε θα χάσουν τίποτα,θα χάσουν όλοι οι υπόλοιποι.Γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν λίγο πιο μακρυά από τη μύτη τους,γιατί ασχολούνται μόνο με τον μικρόκοσμο τους,το γείτονα,τον μπατζανάκη,τον ξάδερφο,τι κάνει,πώς ζει,γιατί να ζει έτσι,να του ψοφήσει η κατσίκα επιτέλους κι ας μην έχει μετά να πιει ούτε ο ίδιος γάλα.

  Στα πάθη,τα κόμπλεξ,τον φθόνο του μέσου πολίτη βασίζεται όλο το σύστημα,όσο κι αν ακούγεται απλοϊκό.Οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες είναι η βάση όλων των κοινωνιών.Λογικό,αυτόν που απομυζεί όλη την κοινωνία δεν τον βλέπουμε,δεν τον ξέρουμε,εμείς απλά βλέπουμε τον κουνιάδο που πήρε καινούργιο αυτοκίνητο με λίζινγκ.Να του το πάρει η τράπεζα πίσω!
  Όλο αυτό λέγεται και κοινωνικός αυτοματισμός.

  Item Reviewed: ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ στο facebook! Ο Καρανίκας υπέρ των πλειστηριασμών... Rating: 5 Reviewed By: Press- gr