GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ στο facebook! Ο Καρανίκας υπέρ των πλειστηριασμών...

Με την ένδειξη... "αηδιασμένος" συνοδεύει τη νέα ανάρτηση του στο facebook ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού Νίκος Καρ...


Με την ένδειξη... "αηδιασμένος" συνοδεύει τη νέα ανάρτηση του στο facebook ο σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού Νίκος Καρανίκας.
Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς και την έντονη αντίδραση των πολιτών, ο κ. Καρανίκας προκαλεί για μία ακόμα φορά με τη στάση του.
«Αριστεριστές Ρομπέν των Αστών και μεσοαστών λαμόγιων, υπερασπίζονται σπίτι 700000 στην Κηφισιά», τονίζει στην ανάρτηση του μέσα σε μαύρο πλαίσιο.

4 σχόλια


  1. Έρχονται χρόνια δύσκολα
    γεμάτα καταιγίδες
    κι εμείς του κόσμου θύματα
    μ’ ατέλειωτα προβλήματα
    και λιγοστές ελπίδες.

    Έρχονται χρόνια δύσκολα
    τα πάντα άνω κάτω,
    ο κόσμος είναι ανάστατος
    κι εμείς πληγές γεμάτο.

    Φονιάδες μονοπώλια
    παντού φωτιές ανάβουν,
    μας καίνε, μας δικάζουνε
    και την ψυχή μας βγάζουνε
    και ζωντανούς μας θάβουν.

    Ποδοπατούν αλύπητα
    τ’ ανθρώπινο το σώμα,
    στο άγνωστο βαδίζουμε
    κι όνειρα πια δε χτίζουμε,
    μας κλείνουνε το στόμα.

    Παίξατε ΑΛΗΤΕΣ με την πιο ιερή λέξη Την λέξη ΕΛΠΊΔΑ και θα το πληρώσετε ΑΚΡΙΒΆ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια νύχτα που βουλιάζανε
    τα σπίτια μες στο χιόνι
    καρδούλα μου
    στον κάτω δρόμο του χωριού
    καρδούλα μου
    σκοτώσαν τον Αντώνη
    Αντώνη μου

    Μάνα σε ξεκληρίσανε
    άπονες εξουσίες
    ψυχή δε σου αφήσανε
    μόνο φωτογραφίες

    Ο ένας γιος της μπάρκαρε
    κρυφά από τη Μεθώνη
    καρδούλα μου
    τον άλλο τον συλλάβανε
    καρδούλα μου
    γιατί ήταν γιος του Αντώνη
    Αντώνη μου

    Μάνα σε ξεκληρίσανε
    άπονες εξουσίες
    ψυχή δε σου αφήσανε
    μόνο φωτογραφίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ανταμώσεις άγγελο, όταν βαστάει ρομφαία...[Στάθης]

    Σαν τον τελευταίο καραδεξιό ο Τσίπρας χρησιμοποιεί μια παθολογία (τους μπαταχτσήδες) για να βάλει στο ματωμένο χέρι των κορακιών τα σπίτια πολλών απ’ όσους αλάλιασε η κρίση.

    1. Θα μπορούσαν τράπεζες και κυβέρνηση να κάνουν τις λίστες των κακοπληρωτών και να τους φερθούν αναλόγως; Θα μπορούσαν! Γιατί δεν το κάνουν; Διότι είναι πολλά τα λεφτά στο real estate, φίλε μου. Διότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση της λαϊκής περιουσίας είναι πολιτική απόφαση. Στην οποία προσχώρησε η πρώτη φορά αντιλαϊκή Αριστερά.

    2. Θα μπορούσε η Βουλή να συζητήσει και κοινή συναινέσει να ορίσει τα κριτήρια για τους μπαταχτσήδες και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»; Θα μπορούσε! Γιατί δεν το κάνει; Γιατί η πλειοψηφία της στηρίζει μια κυβέρνηση που είναι υποχείριο (και υποπόδιο) των αρπακτικών.

    3. Θα μπορούσε ο Τσίπρας να περάσει νόμο αυθωρεί και παραχρήμα που θα απαγόρευε τον εκπλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και θα προσδιόριζε τις αξίες ακινήτων που θα έχουν ασυλία; Θα μπορούσε! Γιατί δεν το κάνει; Διότι ούτε Γράκχος είναι, ούτε Άγις, ούτε Κλεομένης, ένας ψευταράκος είναι.

    Παλιότερα, όταν ακόμα η Αριστερά που αυτοδιασύρεται ήταν κρυφό ποταμάκι, ήταν ταυτοχρόνως και της άποψης ότι «είναι καλύτερο να είναι ένας ένοχος έξω, παρά ένας αθώος στη φυλακή». Τώρα η Αριστερά που ο νεοφιλελευθερισμός έχει αποβλακώσει και ηθικώς δηώσει, ψάχνει να βρει σοφιστείες για να καλύψει τις ζημιές της, όπως κάνουν οι γάτες.

    Τα σπίτια που θα πάνε στα χέρια των τραπεζών, θα πάνε μέσω μαφιόζων πολιτικών.

    Ο Τσίπρας έχει κάνει ώς τώρα πολλές κωλοτούμπες, και στο τέλος έχει σταθεί όρθιος. Αυτήν τη φορά δεν αποκλείεται να πέσει απ’ τη Μουλβία γέφυρα με το κεφάλι προς τα κάτω. Ένα κεφάλι γεμάτο οίηση και αλαζονεία, που δεν καταλαβαίνει ότι τα σπίτια είναι τα ιερά αποκούμπια των ανθρώπων του μόχθου.

    Μπορεί στον πονηρό σχεδιασμό του ο Τσίπρας να έχει υπολογίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα φθάσουν στο ψαχνό όταν ο ίδιος θα απέρχεται, αφήνοντας στον επόμενο να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά. Με αποξηραμένο το μυαλό σε ένα περιβάλλον κυνισμού, τέτοιοι σχεδιασμοί, επιπέδου non paper και τρίλιζας, στέλνουν τη στάμνα για νερό, τη στέλνουν και δεν γυρίζει.

    Για την κυβέρνηση Σαμαρά ο ΕΝΦΙΑ υπήρξε ένας μοιραίος νόμος. Για την κυβέρνηση Τσίπρα η ανομία των πλειστηριασμών πιθανόν να αποβεί το ίδιο μοιραία.

    Προχθές τα ΜΑΤ του Τσίπρα τσάκισαν τον κόσμο στο ξύλο μέσα σε δικαστικές αίθουσες. Οι κυβερνώντες έχουν εκφυλισθεί τόσον πολύ που δεν καταλαβαίνουν ότι τον κόσμο τον ξυλοκοπούσε με τα χέρια του ο ίδιος ο κ. Κοντονής! Ότι τους ανθρώπους που αγωνίζονταν για τα ίδια που αγωνιζόταν και ο Τσίπρας (όταν μας δούλευε) τους ψέκαζε χημικά με τα χέρια του ο ίδιος ο κ. Τόσκας.

    Νομίζουν οι κουφιοκέφαλοι ότι δεν βάφουν τα χέρια τους με το αίμα που χύνει η πολιτική τους. Τα κλομπ των ΜΑΤ τα βαστάει ο Τσίπρας με τα χέρια του. Νομίζει ότι όπως κάνει ο ίδιος τη βρώμικη δουλειά για τους Επικυρίαρχους, έτσι και τα ΜΑΤ κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τον ίδιο.

    Πλανάται πλάνην οικτράν και στο δικό του σπίτι τρέμουν πλέον φοβισμένοι οι Λάρυτες για τα αίσχη που διαπράττει ο Τσίπρας και την Ύβριν. Για κάθε λαϊκό σπίτι που θα χαθεί (ήδη κάποια χάθηκαν) μια Ερινύα θα φωλιάζει και θα στοιχειώνει το σπίτι του Τσίπρα. Έτσι είναι η ζωή: μάχαιραν δίνεις, μάχαιραν θα λάβεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή


  4. Ψυχική κακομοιριά

    «Μου το έπαιζε μούρη στο καφενείο» μου είπε ένας ακροατής του ΑΝΤί- στο τηλέφωνο χτες,κάνοντας παράπονα σε μένα γιατί παίρνω το μέρος των «κακοπληρωτών»,των «μπαταχτσήδων» που πήραν τα λεφτά της καημένης της τράπεζας και τώρα δεν της τα δίνουν πίσω.
    Τα λεφτά που ξαναλέμε δεν ήταν των μετόχων,ούτε των καταθετών αλλά χρήμα που φτιάχτηκε την στιγμή που εσύ το έπαιρνες.Γι’αυτό και σε είχαν φάει να πάρεις το δάνειο και σε ενοχλούσαν οι ίδιοι από την τράπεζα.Έφτιαχναν καινούργιο χρήμα σε κείνη τη φάση,πάνω σε υπολογισμούς ότι θα είχαμε ανάπτυξη που θα κάλπαζε τα επόμενα χρόνια,οπότε θα αποπληρώνονταν τα δάνεια και θα αυξάνονταν η πίτα της οικονομίας.
    Αλλά δεν έγινε έτσι δυστυχώς.Και τώρα πρέπει να πληρώσεις εσύ.

    Εσύ ο επιχειρηματίας,ο ελεύθερος επαγγελματίας,ο ιδιοκτήτης ακινήτου,ο υπάλληλος στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα,ο συνταξιούχος,ο αδύναμος που είχε ανάγκη το κράτος Πρόνοιας αλλά τώρα πια δεν έχει απομείνει τίποτα.
    Θα πληρώσουν όλοι αυτοί γιατί κάποιοι υπολόγισαν λάθος την ανάπτυξη που δήθεν θα ερχόταν,έκοψαν περισσότερο χρήμα και το δάνεισαν στους πάντες.Αλλά αυτοί που το έκαναν το λάθος (αν ήταν όντως λάθος),δε θα χάσουν τίποτα,θα χάσουν όλοι οι υπόλοιποι.Γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν λίγο πιο μακρυά από τη μύτη τους,γιατί ασχολούνται μόνο με τον μικρόκοσμο τους,το γείτονα,τον μπατζανάκη,τον ξάδερφο,τι κάνει,πώς ζει,γιατί να ζει έτσι,να του ψοφήσει η κατσίκα επιτέλους κι ας μην έχει μετά να πιει ούτε ο ίδιος γάλα.

    Στα πάθη,τα κόμπλεξ,τον φθόνο του μέσου πολίτη βασίζεται όλο το σύστημα,όσο κι αν ακούγεται απλοϊκό.Οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες είναι η βάση όλων των κοινωνιών.Λογικό,αυτόν που απομυζεί όλη την κοινωνία δεν τον βλέπουμε,δεν τον ξέρουμε,εμείς απλά βλέπουμε τον κουνιάδο που πήρε καινούργιο αυτοκίνητο με λίζινγκ.Να του το πάρει η τράπεζα πίσω!
    Όλο αυτό λέγεται και κοινωνικός αυτοματισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση