GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H συνέντευξη του Γ. Παπανδρέου...

‎ Σταύρος Στραβόλαιμος Όποιος άκουσε χθες το βράδυ τον Παπανδρέου να απαντά στα ερωτήματα του δημοσιογράφου Τσίμα πρέπει να κατάλαβε ότ...

Σταύρος Στραβόλαιμος
Όποιος άκουσε χθες το βράδυ τον Παπανδρέου να απαντά στα ερωτήματα του δημοσιογράφου Τσίμα πρέπει να κατάλαβε ότι μιλάμε για το ανώτερο επίπεδο σοβαρού και τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου που υπάρχει, χωρίς φανφάρες και ωραιοποιήσεις.
Άπλα, ήρεμα και ο νηφάλια, ο Γ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στους Έλληνες μίλησε με αλήθειες, χωρίς πάθος και οποιαδήποτε διάθεση για σκληρή αντιπαράθεση.
Για πολλοστή φορά τόνισε ότι το μείζον, το κορυφαίο, το πλέον σημαντικό ζήτημα για τη χώρα είναι οι πελατειακές σχέσεις που δημιούργησαν το πρόβλημα που βιώνει επώδυνα σήμερα η χώρα.
Το έκανε σαφές και εξήγησε όσο πιο απλά μπορούσε ότι αν δεν αναγνωριστεί αυτή η αλήθεια από όλο το πολιτικό σύστημα ώστε να γίνουν οι μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας, με πνεύμα ενότητας, σύμπνοιας και κατανόησης, η χώρα μπορεί να ξανακυλήσει και ενδεχομένως κάποια στιγμή να βρεθεί ξανά στο χείλος του γκρεμού.
Με λίγα λόγια το συμπέρασμα των λεγόμενων του ήταν ότι μόνο με αποφασιστικές ανατροπές και συγκρούσεις με τις εστίες υφαρπαγής του εθνικού πλούτου μπορεί να σπάσει τα δεσμά του ο τόπος και να πάει μπροστά.
Είναι ο μόνος πολιτικός που το υποστηρίζει συγκεκριμένα και όχι με γενικολογίες και είναι ο μόνος που το έκανε πράξη ως πρωθυπουργός. Μόνο από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση άρπαξε από το κύκλωμα του φαρμάκου 2.5 δις ετησίως υπέρ δημόσιου συμφέροντος.

1 σχόλιο

  1. Δημήτρης Κλ.15 Νοε 2017, 11:57:00 μ.μ.

    Αν είχε τη στήριξη ή τουλάχιστον την ανοχή της τότε αντιπολίτευσης, ο Γ. Παπανδρέου σήμερα η Ελλάδα θα είχε βγει απ το Μνημόνιο, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.
    Δυστυχώς όμως, τόσο ο κ. Σαμαράς με τα τρία Ζάππεια και ο κ. Τσίπρας με την "κατάργηση"του Μνημονίου, με ένα Νόμο και ένα άρθρο, οδήγησαν στην εξαθλίωση των ασθενέστερων και μη προνομιούχων Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση