GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H απάντηση Καμμένου στη ΝΔ για τη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία - Τα έγγραφα που παρουσιάζει

Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου Γραπτή απάντηση διά της κοινοβουλευτικής οδού στην ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την πώλήση βλη...


Του Αντώνη Ι. Αντωνόπουλου
Γραπτή απάντηση διά της κοινοβουλευτικής οδού στην ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την πώλήση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία δίνει ο Πάνος Καμμένος.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η απάντηση του υπ. Άμυνας είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου στις 7 Νοεμβρίου.
Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται κανένας μεσάζων, προσθέτοντας ότι αυτό δεν απαγορεύεται στις διακρατικές συμφωνίες εάν η άλλη πλευρά το επιθυμεί.
Εν προκειμένω, σημειώνει, δεν υπεγράφη συμφωνία με κανέναν μεσάζοντα και η συμφωνία υπεγράφη με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας (ΒΣΑ).
Μετά την υπογραφή της σύμβασης, τονίζει ο ίδιος, το ΒΣΑ έπρεπε να ανοιχθεί σε τράπεζα εντός 10 ημερών ανέγκλητη πίστωση, πράξη η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Επί του θέματος, προσθέτει ο υπ. Άμυνας, έχει γίνει επανειλημμένα όχληση από το ΥΠΕΘΑ δια της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).
Στις 3/11/17, όπως αναφέρει ο υπουργός, εκλήθη στο γραφείο του υπουργού ο πρέσβης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων:
• Δεν έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα καμία ποσότητα πυρομαχικών
• Για τον ανώτατο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας εκτιμήθηκε ότι προέβησαν σε ενέργειες οι οποίες παραβίασαν την τήρηση εμπιστευτικότητας παρά τις ρητές διαταγές
• Ο Ανώτατος αξιωματικός δεν ετέθη σε διαθεσιμότητα αλλά μετατέθηκε από τη ΓΔΑΕΕ όπου υπηρετούσε
Επίσης, ο κ. Καμμένος καταθέτει σειρά εγγράφων, τα οποία αφορούν:
- Διακρατική Συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με το ΒΣΑ για την εκποίηση «300.000 Η/ΣΥΝΔ.ΦΥΣ.ΕΚΡ.Μ1105ΜΜ(Δ-1)
- Πιστοποιητικά εκπροσώπησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας από τον Β.Π. που είναι τα ακόλουθα:
α) Το από 4 Μαΐου 2016 αποδεικτικό εκπροσώπηση του κ Β.Π. εκ μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας της Σ.Α.
β) Το από 4/9/2016 έγγραφο του Ακολούθου Άμυνας της Πρεσβείας της Ελλάδος στο ΗΑΕ, αρμόδιο για και για το ΒΣΑ για την επιβεβαίωση του προαναφερθέντος εγγράφου εκπροσώπησης της ΒΣΑ από τον κ. Β.Π.
γ)το με αριθμό εξερχ. 237732/4/2/2 του ΒΣΑ/υπ. Άμυνας πιστοποιητικό αυθεντικότητας του ως άνω πιστοποιητικού εκπροσώπησης του κ. Β.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση