GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H Νάταλι Πόρτμαν θα τιμηθεί με το «Εβραϊκό βραβείο Νόμπελ»

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι το πρόσωπο που θα τιμηθεί με το Genesis Prize του Ισραήλ για το 2018, αναγνωρίζοντας στην ηθοποιό τη δράση της σ...


Η Νάταλι Πόρτμαν είναι το πρόσωπο που θα τιμηθεί με το Genesis Prize του Ισραήλ για το 2018, αναγνωρίζοντας στην ηθοποιό τη δράση της στα κοινωνικά θέματα και τη στενή της σχέση με τις εβραϊκές της ρίζες.
Το βραβείο, αξίας 1 εκατ. δολαρίων είναι γνωστό και ως «Εβραϊκό Βραβείο Νόμπελ» και χορηγείται κάθε χρόνο σε ένα άτομο που η επαγγελματική και κοινωνική του δράση αλλά και η αφοσίωσή του στις εβραϊκές αξίες αποτελούν πηγή έμπνευσης για τις νέες γενιές των Εβραίων.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός όταν έμαθε για την τιμή που της γίνεται δήλωσε βαθιά συγκινημένη.
«Είμαι περήφανη για τις Ισραηλινές μου ρίζες και την εβραϊκή κληρονομιά. Είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζουμε από πού προερχόμαστε», ανέφερε σε δήλωση που δημοσιοποίησαν οι διοργανωτές του βραβείου. Είπε ακόμα ότι το χρηματικό έπαθλο θα χρησιμοποιήσει για να «καλυτερεύσει η ζωή των γυναικών στο Ισραήλ».
Η Πόρτμαν γεννήθηκε στο Ισραήλ και μετακόμισε στις ΗΠΑ στην ηλικία των 3 χρόνων, ενώ με την υποκριτική άρχισε να ασχολείται από την εφηβεία, καθώς στα 13 της πρωταγωνίστησε στην ταινία «Λεόν». Το 2011 κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης ηθοποιού για τον ρόλο της στην ταινία «Μαύρος Κύκνος» και το 2015 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην ταινία «Tale of Love and Darkness», που γυρίστηκε στο Ισραήλ και βασίστηκε σε ένα μυθιστόρημα (Ιστορία αγάπης του σκότους) του Άμος Οζ.
Το βραβείο Γένεσις δίνεται στην Πόρταμ για τον κοινωνικό της ακτιβισμό σε τομείς όπως η ισότητα των φύλων, η καταπολέμηση της φτώχειας και τα δικαιώματα των ζώων.
Το βραβείο αναμένεται να απονείμει στην Πόρτμαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ειδική τελετή που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ τον ερχόμενο Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση