Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

  META TON ΣΤΕΦ. MANO! Και η Ρεπούση στην Κεντροαριστερά στηρίζοντας (ωχ!) Καμίνη...

  Maria Repousi 
  Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
  Όπως γνωρίζετε απέχω από την κεντρική πολιτική σκηνή από τον Ιανουάριο του 2015 και εξής. Θεωρούσα ότι δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις. Η ΔΗΜΑΡ είχε κατά τη γνώμη μου ξοδέψει το πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο που είχε στην ίδρυσή της, ο ΣΥΡΙΖΑ σε αγαστή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ διολίσθαινε όλο και περισσότερο στον εθνολαϊκισμό και οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς έμοιαζαν εγκλωβισμένες στο πολυκερματισμό της και στις προσωπικές στρατηγικές των πολιτικών της πρωταγωνιστών.
  Για πρώτη φορά από το 2015, το σκηνικό στο χώρο της κεντροαριστεράς μοιάζει ν’ αλλάζει. Πρώτα η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη, -τον οποίο προσωπικά στηρίζω- δεύτερον η προσχώρηση του Ποταμιού με την υποψηφιότητα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι κατά τη γνώμη μου καθοριστικής σημασίας για τη διεύρυνση και την ανανέωση του χώρου της κεντροαριστεράς. Η Δημοκρατική Παράταξη εμφανίζεται να θέλει και να μπορεί να γίνει η προοδευτική πολιτική δύναμη αυτού του τόπου. Η επιτυχία του δύσκολου αυτού εγχειρήματος δεν είναι βέβαια δεδομένη και πολλοί είναι οι παράγοντες που ενδέχεται να την υπονομεύσουν. Έγινε ωστόσο η αρχή και προσωπικά αισθάνομαι την ανάγκη να την υποστηρίξω ελπίζοντας ότι θα βαδίσει το δύσκολο δρόμο του πλήρους εξευρωπαϊσμού της χώρας ενάντια στο πελατειακό σύστημα, τον εθνολαϊκισμό, τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και την παροχολογία.
  Με την υποστήριξη και τη συμμετοχή όσων υποστηρίζουμε μια καινούργια αρχή για την κεντροαριστερά, να ελπίζουμε ότι μπορεί και να τα καταφέρουμε.
  Ραντεβού λοιπόν στις κάλπες στις 12 και 19/11/2017.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: META TON ΣΤΕΦ. MANO! Και η Ρεπούση στην Κεντροαριστερά στηρίζοντας (ωχ!) Καμίνη... Rating: 5 Reviewed By: Press Fm