GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κικίλιας: O Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ προτίθεται να επισκεφθεί την Ελλάδα το 2018

Oυάσιγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα Την Ελλάδα ενδέχεται να επισκεφθεί εντός του 2018 ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, σύμφωνα με ενημ...


Oυάσιγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα

Την Ελλάδα ενδέχεται να επισκεφθεί εντός του 2018 ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς, σύμφωνα με ενημέρωση που έγινε στον Βασίλη Κικίλια ο οποίος επισκέπτεται την Ουάσιγκτον με την ιδιότητα του Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια επίσκεψης του στις ΗΠΑ μετέβη στον Λευκό Οίκο όπου συναντήθηκε με τη σύμβουλο του Αντιπροέδρου Pence για θέματα Ευρώπης και Ρωσίας Molly Montgomery και τον Alton Buland από το National Security Council.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr οι δύο συνεργάτες του Αμερικανού αντιπροέδρου μετέφεραν την «πρόθεση» του Μάικ Πενς να επισκεφθεί την Ελλάδα στην περίπτωση που αυτή η επίσκεψη ενταχθεί στο πλαίσιο μια περιοδείας στην Ευρώπη ή στην ευρύτερη περιοχή. «Η πρόθεση που υπάρχει ειναι να βρεθεί μια ευκαιρία να επισκεφθεί την Ελλάδα και η πρόθεση μετράει πάντα» είπε στo Real.gr ο κ. Κικίλιας.

Οι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον Τομεάρχη Άμυνας της Ν.Δ. για τη στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ σε θέματα Ασφάλειας και Άμυνας, δίνοντας έμφαση στις ιδιαιτερότητες της περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης και την γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας. Ο κ. Κικίλιας έθεσε το θέμα της ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ανταλλαγής πληροφοριών και ασφάλειας

Ο κ. Κικίλιας είχε συνάντηση χθες στο State Department με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Jonathan Cohen. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Cohen τόνισε ότι οι διακρατικές σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρές και ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την Ελλάδα ως πόλο σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή.

Ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις παραδοσιακά και διαχρονικά ισχυρές και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυσή τους, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας γιατί, όπως επισήμανε, χωρίς ασφάλεια δε μπορούν να υπάρχουν επενδύσεις και ανάπτυξη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά και στην υπόθεση της αναβάθμισης των F-16. Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η Ν.Δ θεωρεί την αναβάθμιση των F-16 επιβεβλημένη, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνει με διαφάνεια, αμοιβαία οφέλη για τις δύο χώρες και σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Ο Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. συναντήθηκε επίσης στον Λευκό Οίκο με τον ελληνικής καταγωγής σύμβουλο του Προέδρου Trump για θέματα τεχνολογίας, Michael Kratsios ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Κικίλια για την έμφαση που δίνει η διακυβέρνηση Τραμπ στην έρευνα και την τεχνολογία, για τη θωράκιση των ΗΠΑ από κυβερνοεπιθέσεις αλλά και την πρωτοπορία της στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, του 3D printing και των drones.

Ο κ. Κικίλιας έκανε ειδική αναφορά στη στρατηγική θέση της Ελλάδας και ενημέρωσε τον σύμβουλο του Αμερικανού Προέδρου για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα θέματα ασφάλειας, άμυνας, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και το θέμα της διεθνούς τρομοκρατίας.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση