GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Τζήμερος καταγγέλλει ότι η Δούρου δεν τον κάλεσε στη σύσκεψη...

Thanos Tzimeros   ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΔΟΥΡΑΜΠΕΗ Δεν αναφέρομαι, βέβαια, στην ιστορική ψαροταβέρνα, αλλά στον μπέη τη...



Thanos Tzimeros 
ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΔΟΥΡΑΜΠΕΗ
Δεν αναφέρομαι, βέβαια, στην ιστορική ψαροταβέρνα, αλλά στον μπέη της Περιφέρειας Αττικής. Αφού έκανε χθες το κόλπο με τη διακοπή της συνεδρίασης για να αποφύγει τη συζήτηση για την τραγωδία της Μάνδρας, σκέφτηκε (μερικές φορές τής συμβαίνει) "καλά τη σκαπουλάραμε σήμερα, τώρα τι γίνεται;" Πιθανώς και να μην το σκέφτηκε, αλλά να το διάβασε στο χθεσινό μου post όπου περιέγραφα τα ξεφτιλοκαμώματά τους και κατέληγα πως έχει δύο επιλογές: ή να ακυρώσει τη συζήτηση εντελώς, οπότε θα φάει το κράξιμο της αρκούδας ή να την μεταθέσει αύριο, που συνεδριάζουμε ξανά, οπότε θα φάει το κράξιμο της αρκούδας.

Μπροστά στο ντούμπλεξ αρκουδοκράξιμο, καθώς έφευγε τρέχοντας από το Περιφερειακό, τής άναψε μια φλασιά, κάτι σαν τον τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό: "να καλέσω αύριο στο γραφείο μου τους επικεφαλής των παρατάξεων, να κάνουμε τη συζήτηση σε κλειστό κύκλο!". Και τους κάλεσε. Μαντέψτε ποιον ΔΕΝ κάλεσε. Το βρήκατε. Με παίρνουν λοιπόν το πρωί κατά τις 10, τηλέφωνο από τον ΣΚΑΪ (ναι, μετά από κάτι χρόνια...): κ.Τζήμερε είστε στη σύσκεψη της κας Δούρου; "Ιδέα δεν έχω" τους απαντάω. "Μα έχει καλέσει τους επικεφαλής στο γραφείο της". "Από σας το ακούω". Μόλις είχα δει τα εισερχόμενα, και δεν είχα βρει καμμία πρόσκληση, ούτε στα e-mail μου, ούτε στο κινητό.

Πήρα καπάκι τηλέφωνο την Περιφέρεια, το προσωπικό της γραφείο. Βγήκε μια κυριούλα, τη ρώτησα σχετικά, "δεν ξέρω κ. Τζήμερε θα ενημερωθώ και θα σας απαντήσω". Πέρασαν κάτι ώρες χωρίς να ενημερωθεί και χωρίς να μου απαντήσει. Κατά τις 2 το μεσημέρι ξαναπαίρνω. Άλλη κυριούλα, το ίδιο ποίημα. Κόντευε 3, ώρα που θα σχόλαγαν οι "ενημερωμένες" και ξαναπαίρνω. Και πέφτω σε μία τρίτη νεαροκυριούλα, ξεπατικωτούρα του Δουράμπεη: αγένεια, θράσος, ηλιθιότητα: "Δεν ξέρω, μην επιμένετε, μιλάω στην άλλη γραμμή τώρα, όταν ενημερωθώ θα σας πάρω." Μ' άκουσαν μέχρι τα Βριλήσσια:
- ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ!!!
- "Μιλάω στην άλλη γραμμή, δεν μπορώ..."
- ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΘΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ! ΠΕΡΙΜΕΝΩ.
- Σας παρακαλώ, σε 5 λεπτά...
- Ωραία, σε 5 λεπτά ακριβώς. Ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω.

Σε 5 λεπτά όντως χτύπησε το κινητό. Ήταν μια τέταρτη με την ουρά στα σκέλια. Προφανώς της είχαν αναθέσει οι προηγούμενες τη δύσκολη δουλειά.
- Η πρόσκληση κ. Τζήμερε έγινε χθες το βράδυ τηλεφωνικώς.
- Όχι όμως σε μένα.
- Το ξέρω κ. Τζήμερε.
- Κι εγώ το ξέρω. Σας ρωτάω γιατί έγινε αυτή η εξαίρεση.
- Τι να σας πω, δεν ξέρω, απλώς επιβεβαιώνω ότι από την Περιφέρεια δεν έγινε καμμία επικοινωνία προς εσάς.

Τη λυπήθηκα. Φάνηκε να έχει συναίσθηση του πράγματος. Οπότε το έριξα στην πλάκα:
- "Άλλωστε είναι τόσοι... πολλοί οι επικεφαλής των παρατάξεων στο ΠΣ, που όσο και να προσέχεις θα σου ξεφύγει κι από κανένας! Συμβαίνουν αυτά, άνθρωποι είμαστε."

Το καταλάβατε, έτσι; Δεν ήταν μια άτυπη παρεούλα για να πιούμε καφέ με κουλουράκια. Ήταν ΘΕΣΜΙΚΗ πρόσκληση στους επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αλλά, με την άνεση του φασίστα που έχοντας την εξουσία κάνει ό,τι γουστάρει (και στο μυαλό του το νομιμοποιεί κι από πάνω) αποφάσισε "πλην Τζήμερου". Από αυτό που φοβάσαι δεν θα γλυτώσεις, γελοίο, θρασύδειλο ανθρωπάκι.

Υ.Γ. Φυσικά και δεν υπήρχε περίπτωση να πάω. Κανένας δεν έπρεπε να πάει (δυστυχώς οι άλλοι πήγαν). Διότι όταν είναι να κάνουν τις χυδαιότητές τους δεν ρωτάν κανέναν. Μετά, ψάχνουν άλλοθι νομιμότητας. Δεν πρέπει να το έχουν. Ή θα λειτουργείτε σεβόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς ή θα κάνετε ό,τι γουστάρετε ως ολοκληρωτικό καθεστώς. Διαλέξατε το δεύτερο. Να μείνετε μόνοι σας, λοιπόν, με τη συμμορία σας. Για να προετοιμάζεστε. Γιατί και στη φυλακή έτσι θα είσαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση