GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Τσίπρας σήμερα στην Ευρωαραβική σύνοδο- Στο επίκεντρο επενδύσεις ενέργεια, μεταφορές και ναυτιλία

Του Βασίλη Σκουρή Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά σήμερα στην Αθήνα η Ευρω-Αραβική Σύνοδος. Σύνοδος η οποία υποστηρίζεται ενεργά από τ...


Του Βασίλη Σκουρή

Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ξεκινά σήμερα στην Αθήνα η Ευρω-Αραβική Σύνοδος. Σύνοδος η οποία υποστηρίζεται ενεργά από την ελληνική κυβέρνηση, διοργανώνεται από το ''Deplhi economic Forum'' και την εδρεύουσα στη χώρα μας μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία ''CCC''.

Πλην του πρωθυπουργού εναρκτήριο χαιρετισμό θα απευθύνουν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου κ. Saad Hariri, ο Πρωθυπουργός της Μάλτας κ. Joseph Muscat, Ο Α/Πρόεδρος της Ευρωπαΐκής Επιτροπής, αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Maroš Šefčovič, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, o Υπουργός Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ. Al Mansouri, ο Υπουργός Επενδύσεων της Ιορδανίας κ. Muhannad Shehadeh, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Tarek Kabil, ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ κ. Al-Muraikhi, καθώς και υψηλοί αξιωματούχοι από το Μπαχρέιν, την Παλαιστίνη και το Ιράκ.

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός Eλλήνων Υπουργών, ο Επίτροπος για τη Μετανάστευση κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών Ελλάδας και Κύπρου, ελληνικοί και αραβικοί επιχειρηματικοί φορείς, μεγάλος αριθμός funds και δεκάδες διακεκριμένοι επιχειρηματίες από τις αραβικές χώρες.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία στους κρίσιμους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της ναυτιλίας και των παραγωγικών επενδύσεων των αραβικών χωρών σε χώρες της EE και αντίστροφα.

Στόχος της Συνόδου είναι να προωθήσει τη συνεργασία της Ευρώπης με τον Αραβικό κόσμο. Η εγγύτητα και οι παραδοσιακά στενές σχέσεις της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο θέτουν τη χώρα μας στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας και κέντρο συνάντησης μεταξύ Ευρωπαϊκού και Αραβικού κόσμου σε γεωπολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Για τη χώρα μας, η διοργάνωση της Συνόδου εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια για την ανάδειξη της Ελλάδας στην περιοχή, λόγω και του γεωγραφικού της πλεονεκτήματος. Η Σύνοδος έρχεται σε μία στιγμή όπου η κρισιμότερη φάση της κρίσης έχει παρέλθει και πλέον το επίκεντρο για τη χώρα μας είναι η προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων και η ενίσχυση της απασχόλησης και της καινοτομίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Αναστασιάδη, τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Hariri, τον Πρωθυπουργό της Μάλτας κ. Muscat και τον Α/Πρόεδρο της Ε. Επιτροπής κ. Sefsovic. Παράλληλα θα γίνουν συναντήσεις Ελλήνων Υπουργών με Άραβες ομολόγους τους, καθώς και συναντήσεις μεταξύ των επιχειρηματικών φορέων.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση