GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρευνα για την εμπλοκή Ελλήνων στο σκάνδαλο Petrobras

Της Άννας Κανδύλη Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελληνικές προεκτάσ...


Της Άννας Κανδύλη

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις ελληνικές προεκτάσεις του σκανδάλου της βραζιλιάνικης πολυεθνικής εταιρείας πετρελαίου Petrobras καθώς ήδη κατάθεση του πρώην διευθυντή της εταιρείας "καίει" τον Έλληνα πρόξενο επί Τιμής στη Βραζιλία.

Την έρευνα ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί Ντζόρας και Μανώλης, οι οποίοι αναμένεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο τέλεσης των αξιοποίνων πράξεων της ενεργητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην διευθυντής της εταιρείας Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα φέρεται να ανέφερε στις βραζιλιάνικες αρχές ότι ο Πρόξενος επί τιμή της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κωνσταντίνος Κοτρωνακης, του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της Petrobras.

Ο τελευταίος εμφανίζεται να μετέδιδε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία. Τις πληροφορίες λάμβαναν 20 τουλάχιστον εταιρείες, αρκετές εκ των οποίων -οπως αναφέρεται- ελέγχεται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: enikonomia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση