GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Pokemon Go αύξησε τα τροχαία ατυχήματα

Είναι γεγονός ότι το παιχνίδι Pokemon Go είχε προκαλέσει παγκόσμια τρέλα ανά τον κόσμο. Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 ...


Είναι γεγονός ότι το παιχνίδι Pokemon Go είχε προκαλέσει παγκόσμια τρέλα ανά τον κόσμο.

Το παιχνίδι που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016 σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία ωστόσο πλέον οι χρήστες που το παίζουν έχουν μειωθεί σημαντικά.

Οι οικονομολόγοι Mara Faccio και John McConnell του Πανεπιστημίου Περντιού στην έρευνα που δημοσίευσαν παρουσίασαν την "σκοτεινή" πλευρά του συγκεκριμένου παιχνιδιού, το οποίο όπως υποστηρίζουν ήταν η αιτία να προκληθούν ζημιές δισεκατομμυρίων στις ΗΠΑ.

Για την έρευνα υπό τον τίτλο "Death by Pokemon Go", το πανεπιστήμιο σύλλεξε δεδομένα για τροχαία ατυχήματα από την κομητεία Τιπεκανόε της Ιντιάνα, στην οποία το Pokemon GO ευθυνόταν για ζημιές ύψους από 5,2 έως 25,5 εκατ. δολαρίων. Οι ερευνητές γενίκευσαν τα στατιστικά και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στις ΗΠΑ, τις πρώτες 148 ημέρες διάθεσης του, το παιχνίδι ήταν υπεύθυνο για αυτοκινητιστικά ατυχήματα με συνολικό κόστος που θα μπορούσε να φτάσει τα 7,3 δισ. Δολάρια.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση