GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμας: Η πολιτική της κυβέρνησης έχει δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία

Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τη διανομή του μερίσματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Αν...


Στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τη διανομή του μερίσματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Χρίστος Δήμας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Τα ίδια τα γεγονότα διαψεύδουν την κυβέρνηση, από την ψήφιση του προηγούμενου προϋπολογισμού μέχρι σήμερα ο στόχος της οικονομικής ανάπτυξης έχει αναθεωρηθεί ήδη τρεις φορές προς τα κάτω" είπε ο κ. Δήμας και πρόσθεσε:
"Η μεγαλύτερη δράση του ΕΣΠΑ είναι το πρόγραμμα το ΕΠΑνΕΚ, για τις επιχειρήσεις. Είχε εκδώσει έναν οδηγό το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με 25 δράσεις μέσα στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ. Από τις 25 δράσεις που ήταν να βγουν το 2017, βγήκαν μόλις οι έξι. Από τις έξι, οι πέντε ήταν εκτός προγράμματος και δεν έχει καταλήξει ούτε ένα ευρώ στην αγορά... Αυτή τη στιγμή το ΕΣΠΑ δεν λειτουργεί και αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ελληνική οικονομία και φυσικά και για τους στόχους ανάπτυξης".
"Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, το ιδιωτικό χρέος, ανέρχεται σχεδόν στα 98 δισ. ευρώ, από τα 98 δισ. ευρώ, το 25% έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 2,5 χρόνια. Τα τελευταία 2,5 χρόνια κυβερνά ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Σε 2,5 χρόνια έχουν προκαλέσει το 25% του ιδιωτικού χρέους των πολιτών και των επιχειρήσεων" σημείωσε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ.
Αναφερόμενος στα μέτρα για τη διανομή του πλεονάσματος ο κ. Δήμας δήλωσε ότι "θα τα ψηφίσουμε. Το ψηφίζουμε επί της αρχής διότι πράγματι υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία. Βέβαια, αυτό που τονίζουμε συνεχώς προς την κυβέρνηση είναι ότι η πολιτική η οποία έχει εφαρμόσει τα τελευταία 2,5 χρόνια δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα όχι μόνο σε πολίτες και σε επιχειρήσεις αλλά και στο σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας. Αυτά τα προβλήματα δεν λύνονται με τη διανομή ενός κοινωνικού μερίσματος. Ο μόνος τρόπος για να λυθούν είναι να γεννηθούν νέες θέσεις εργασίας".
Ακούστε το ηχητικό:

1 σχόλιο

  1. Ε τι να κάνουμε ρε παιδια, πρέπει τωρα όλοι να πληρώνουν φόρους κι όχι Panama kai Paradice papers

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση