GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα Φορτσάκη και υπαλλήλων υποθηκοφυλακείων για τις μονιμοποιήσεις στο Δημόσιο - Τι δήλωσαν στον Realfm 97,8

Την αντισυνταγματική κρατικοποίηση ενός αριθμού άμισθων υποθηκοφυλακείων, χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα για τη διενέργεια διαγωνισμο...


Την αντισυνταγματική κρατικοποίηση ενός αριθμού άμισθων υποθηκοφυλακείων, χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα για τη διενέργεια διαγωνισμού κάλυψης των κενών θέσεων άμισθου υποθηκοφύλακα, αλλά με την ένταξη στη μισθοδοσία του Δημοσίου ιδιωτών υπαλλήλων των Άμισθων Υποθηκοφυλάκων χωρίς καμία αξιολόγηση κατήγγειλε ο Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή.

Ο κ. Φορτσάκης, ο οποίος έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη βουλή, είπε μεταξύ άλλων:

«Ήδη από το 2010 είχε σταματήσει να γίνεται διαγωνισμός για την πρόσληψη υπαλλήλων των υποθηκοφυλακείων και το 2017 ήρθε η κυβέρνηση και αποφάσισε ότι θα μετατρέψει τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου των υποθηκοφυλακείων σε δημοσίους υπαλλήλους χωρίς να προχωρήσει σε καμία διαδικασία προσλήψεων δημοσίων υπαλλήλων. Πήρε δηλαδή ανθρώπους που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και τους μετέτρεψε «αυτομάτως» σε δημοσίους υπαλλήλους».

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε πως στο πρώτο κύμα βρίσκονται 140-142 υπάλληλοι υποθηκοφυλακείων και πρόσθεσε: «Αν συνεχιστεί και στα υπόλοιπα 200 υποθηκοφυλακεία που θα μπορούσαν περιληφθούν κι αυτά στη διαδικασία της δημοσιοποίησης, τότε θα είχαμε μια πολύ σημαντική επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού και θα είχαμε περίπου 700 εργαζόμενους οι οποίοι, ενώ έχουν εργασία στον ιδιωτικό τομέα γίνονται ξαφνικά δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς καμία διαδικασία, χωρίς καμία αξιολόγηση και κατά παράβαση συνταγματική γιατί το Σύνταγμα αναφέρει ότι όλοι αυτοί χαρακτηρίζονται δικαστικοί υπάλληλοι. Έχουμε μια σειρά ανωμαλιών, συνεπώς.

Τέλος, οκ. Φορτσάκης υποστήριξε πως κατά τη γνώμη του είναι καλύτερα τα υποθηκοφυλακεία να τα διαχειρίζονται ιδιώτες με κρατικό έλεγχο , παρά το κράτος.

Στην εκπομπή μίλησε και ο πρόεδρος των υπαλλήλων στα άμισθα υποθηκοφυλακεία, Απόστολος Τσούτσας.

Αφού περιέγραψε το καθεστώς υπό το οποίο λειτουργούν τα άμισθα υποθηκοφυλακεία όλα αυτά τα χρόνια, απάντησε στον κ. Φορτσάκη λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Όταν θα σηκωθεί το χαλί των άμισθων υποθηκοφυλακείων επειδή η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωρίζει το κέρδος της εμμισθοποίησης και ποιο είναι το δημόσιο συμφέρον, καλά θα κάνουν να προσέχουν. Θα ήμουν περίεργος τι θα λένε όταν θα σηκωθεί ολόκληρο το χαλί. Διότι στα άμισθα υποθηκοφυλακεία δεν είναι τα πράγματα τόσο αγγελικά πλασμένα όσο θέλουν κάποιοι να τα παρουσιάζουν».

«Η εμμισθοποίηση έγινε και για οικονομικούς λόγους , γιατί άσχετα αν λένε ότι θα προκαλέσει ζημία για το κράτος , οι αριθμοί λένε άλλα», τόνισε ο κ Τσούτας, σημειώνοντας πως οι αντιδράσεις προκαλούνται για να μην ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και η συγκεκριμένη κατάσταση που επικρατεί στα άμισθα υποθηκοφυλακεία βολεύει συγκεκριμένους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση