GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρίτσης: Η χώρα έχει αλλάξει σελίδα

"H χώρα έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Προφανώς χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμα αλλά τόσο οι δείκτες της οικονομίας αλλά και οι επαφές...


"H χώρα έχει ήδη γυρίσει σελίδα. Προφανώς χρειάζονται πολλά να γίνουν ακόμα αλλά τόσο οι δείκτες της οικονομίας αλλά και οι επαφές που γίνονται με επενδυτές συνομολογούν ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Όπως ανέφερε ο κ.Χαρίτσης "η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ που δημιουργείται, καθώς μια οικονομία που βγαίνει από τόσο βαθιά κρίση είναι επιρρεπής στο να επιστρέψει σε μια δύσκολη κατάσταση. Σε σχέση με τα του οίκου μας αυτό που προβλέπεται για το 2018, είναι σαφές ότι η οικονομία έχει εισέλθει σε νέα φάση".
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, το 2017 κατεγράφη ρεκόρ στην προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς θα ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ.
Όσον αφορά στις επενδύσεις, ο κ.Χαρίτσης υπογράμμισε ότι "έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την επένδυση του Ελληνικού αλλά και για άλλα επενδυτικά σχέδια ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα. Δηλαδή να προχωρούν βάσει του θεσμικού πλαισίου της χώρας" και προσέθεσε: "Αν όλες οι περιπτώσεις είχαν εξαρχής εκπονηθεί βάσει ενός συγκεκριμένου πλαισίου που να γνωρίζει και ο επενδυτής και το ελληνικό δημόσιο τι θα ακολουθηθεί δεν θα βρισκόμασταν σε αυτή την κατάσταση. Γίνεται προσπάθεια να εκπονηθούν όλα τα προβλήματα στο Ελληνικό. Αυτό που συζητούν οι ξένοι επενδυτές είναι ένα ξεκάθαρο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο. Παρά πολύ σημαντικό είναι να υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο".
Σχετικά με την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ ο κ.Χαρίτσης υποστήριξε ότι η Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια ήταν η πρώτη χώρα σε απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων. Ωστόσο, η προσπάθεια που γίνεται, όπως είπε, είναι να απορροφηθούν οι πόροι με πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε να επιλύονται προβλήματα σε συνεργασία και με τις τοπικές κοινωνίες.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση