GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμαρχος Σύμης: Καταστραφήκαμε από την θεομηνία – Κινδύνευσα κι εγώ να πνιγώ

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί το νησί της Σύμης, όπου καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες από τον κρατικό μηχανισμό για τ...


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί το νησί της Σύμης, όπου καταβάλλονται εντατικές προσπάθειες από τον κρατικό μηχανισμό για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη σφοδρή κακοκαιρία και να επανέλθει η ζωή σε κανονικούς ρυθμούς.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, μπορεί τα καιρικά φαινόμενα να πέρασαν, άφησαν όμως πίσω τους σοβαρές πληγές στο νησί.
Προτεραιότητα δίνεται στην απομάκρυνση των φερτών υλικών (λάσπες, πέτρες κ.ά.), καθώς και στην άντληση των υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών, αλλά και η αποκατάσταση των προβλημάτων στις υποδομές και κυρίως στο σταθμό της ΔΕΗ που πλημμύρισε.
Τις εικόνες καταστροφής περιέγραψε ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm με τον Νίκο Στραβελάκη. Τόνισε ότι οι καταστροφές είναι εκτεταμένες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το γήπεδο του νησιού δεν υπάρχει πλέον!
Ο δήμαρχος δήλωσε ότι 14 αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί από τα νερά στο λιμάνι και βούλιαξαν στη θάλασσα.
Ακούστε το ηχητικό .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση