GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βορίδης για τον Κοντονή: Υπάρχουν εκλεκτικές συμπάθειες

Στο θέμα της άδειας που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας σ...


Στο θέμα της άδειας που δόθηκε στον Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή.
"Ο κ. Κοντονής και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησαν τη διάταξη που είχαμε φέρει εμείς με την οποία απαγορευόταν η λήψη των αδειών και επανήλθε το καθεστώς της λήψης των αδειών. Ο κ. Κοντονής παρέλειψε κάτι, ναι μεν συμπληρώθηκε η απαιτούμενη οκταετία για να μπορεί κάποιος να έχει δικαίωμα για να ζητήσει να πάρει άδεια, μόνο που παρέλειψε να πει στη Βουλή ότι υπάρχει μία ουσιαστική προϋπόθεση εδώ για να πάρεις την άδεια, ότι θα γίνει καλή χρήση της αδείας. Αυτή είναι η αξιολόγηση που πρέπει να κάνει η αξιολόγηση το συμβούλιο των φυλακών... Η έννοια της μεταμέλειας έχει τον εξής χαρακτήρα, όχι για να ελέγξουμε το ιδεολογικό φρόνημα του Κουφοντίνα αλλά για να διαβεβαιώσει με τη στάση του την προσωπική ότι όταν βγει έξω δεν θα κάνει αυτό που έκανε ο Ξηρός... Αυτό όλο το απέκρυψε ο κ. Κοντονής και απαξίωσε τη συζήτηση της μεταμέλειας, λες και ήταν μία ιδεολογική συζήτηση" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:
"Ο κ. Κοντονής στην περίπτωση της Ηριάννας έχει σχολιάσει την πρωτόδικη επί της ουσίας κρίση τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων... Έχει ξανασχολιάσει την απόφαση του πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων επί της αναστολής, άρα ακόμα ανώτερου δικαστηρίου, και το ίδιο έκανε και με την τρίτη απορριπτική. Όταν οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης για κάποιον κατηγορούμενο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση είναι δυσμενείς για αυτόν, ο κ. Κοντονής σχολιάζει. Αλλά, όταν οι αποφάσεις μίας διοικητικής επιτροπής για κάποιον καταδικασμένο για τρομοκρατία και δολοφονία είναι ευμενείς, ο κ. Κοντονής δεν θέλει να σχολιάζουμε".
Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "θα ήταν πάρα πολύ απλό για τον κ.Κοντονή να πει 'πολύ με στεναχώρησε αυτή η απόφαση, είναι λάθος'… Εκείνο που συζητούσαμε δεν είναι μία γενική και αφηρημένη σχέση και καταδίκη της τρομοκρατίας είναι κατά πόσο ο συγκεκριμένος κατά συρροή δολοφόνος έπρεπε να πάρει άδεια ή όχι. Επ αυτού ο κ. Κοντονής μας παρέπεμψε στη θεσμικότητα. Ο τόσο θεσμικός κ. Κοντονής σε αυτό το θέμα γιατί δεν είναι τόσο θεσμικός στην περίπτωση της Ηριάννας; Διότι, προφανώς υπάρχουν εκλεκτικές συμπάθειες. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει και διαφορετική ερμηνεία, μακάρι να υπήρχε, δυστυχώς δεν υπάρχει".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση