Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

  Αντωνοπούλου: Η ανεργία μειώνεται αργά αλλά σταθερά


  "Η ανεργία απομειώνεται σταθερά, όχι με πολύ γρήγορους ρυθμούς, όχι με αυτούς που επιθυμεί η κοινωνία και το κάθε νοικοκυριό. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το 2014 έκλεισε με την ανεργία στο 26,5% και σήμερα βρισκόμαστε στο 20,6%" είπε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
  Ερωτηθείσα εάν αυτή η απομείωση εμπεριέχει και τις λεγόμενες ελαστικές μορφές εργασίας η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε μεταξύ άλλων ότι "από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι σήμερα έχουν δημιουργηθεί 260.000 θέσεις εργασίας, σημειώνουμε ότι το 2012 μέχρι το 2014 στο σύνολο η χώρα έχασε 173.000 θέσεις εργασίας. Από αυτές τις 260.000 θέσεις εργασίας, οι 120.000 είναι πλήρους απασχόλησης, οι υπόλοιπες είναι μερικής απασχόλησης, εκ περιτροπής, αυτό που λένε ελαστικές μορφές... Ο καταμερισμός της πλήρους και της μερικής απασχόλησης εξαρτάται από τον ιδιωτικό τομέα" και πρόσθεσε:
  "Αυτό που έχει υποχρέωση οποιαδήποτε κυβέρνηση, όχι μόνο η δική μας, είναι πρώτα να βάλει φρένο σε όλες τις μορφές καταστροφής που έχουν έρθει στην αγορά εργασίας. Το πρώτο και κύριο είναι η ανεργία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Σήμερα έχουμε 240.000 λιγότερους ανέργους, δεν συμπεριλαμβάνω αυτούς οι οποίοι έχουν φύγει στο εξωτερικό... Η ανεργία μειώνεται αργά αλλά σταθερά".
  Αναφερόμενη στους μισθούς η κ. Αντωνοπούλου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα. Η δουλειά του υπουργείου Εργασίας είναι να ελέγχει αυτή την παραβατικότητα... Υπάρχει το θέμα της παρανομίας πολύ έντονο, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε μέσα από ελεγκτικούς μηχανισμούς".
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Αντωνοπούλου: Η ανεργία μειώνεται αργά αλλά σταθερά Rating: 5 Reviewed By: Press- gr