Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

  Τι απαντά ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς στις καταγγελίες για τις φοιτητικές εστίες


  Για τις καταγγελίες σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν σε πολλές φοιτητικές εστίες της χώρας και τα προβλήματα με την σίτιση των φοιτητών που διαμένουν εκεί, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Παυσανίας Παπαγεωργίου στον Realfm 97,8 και τον Μάνο Νιφλή.
  Υπενθυμίζεται ότι χθες, εκπρόσωποι των φοιτητών από τις φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μίλησαν στην εκπομπή του Μάνου Νίφλη καταγγέλλοντας τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν.
  "Οι συνθήκες που επικρατούν είναι πράγματι αυτές που βλέπετε, είναι στρουθοκαμηλισμός να πει κάποιος ότι "όχι δεν είναι αυτό το πράγμα". Μιλάμε για κτίρια τα οποία είναι όλα από 50 έως 30 ετών, τα παλιά, ενώ υπάρχουν και δύο φοιτητικές εστίες στο ΕΜΠ οι οποίες είναι σύγχρονες. Παράλληλα έρχεται κι ένας νόμος του 2011 ο οποίος δημιουργεί αναταραχή ως προς τη διαχείριση. Όπως λέει ο νόμος ,η διαχείριση των εστιών και η σίτιση πρέπει να περάσει στα πανεπιστήμια κι αυτό δεν πραγματοποιείται ποτέ. Τα πανεπιστήμια έκριναν ότι δεν πρέπει να είναι υπεύθυνα για τη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών, μένει η υπευθυνότητα στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο τοποθετεί έναν νέο φορέα τότε, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος επιρρίψεων, ο ένας στον άλλον, ευθυνών και γενικότερα μιας παρεχόμενης υπηρεσίας η οποία δεν μπόρεσε ποτέ να ανταποκριθεί στην πραγματικότητα" λέει ο κ. Παπαγεωργίου.
  Σχετικά με το πρόβλημα με τη σίτιση των φοιτητών ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει: "είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Είναι ο πολιτικός σχεδιασμός και η κατάστρωση ενός συγκεκριμένου σχεδίου που θα φέρει πραγματική απάντηση στις νέες ανάγκες του φοιτητικού κόσμου. Όλο αυτό έχουμε μεριμνήσει και το έχουμε μελετήσει. Αλλά η επιθυμία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς είναι αυτό να γίνει αδιατάρακτα και με ένα μεταβατικό στάδιο ήρεμο".
  Προσθέτει παράλληλα ότι "υπάρχουν συγκεκριμένες και εναλλακτικές προτάσεις. Αλλά λόγω του ότι είναι μοιρασμένο το ζήτημα μεταξύ υπουργείου, στον φορέα και στα πανεπιστήμια, πρέπει να κάτσουν πολλές πλευρές μαζί και να συναποφασίσουν".
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Τι απαντά ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς στις καταγγελίες για τις φοιτητικές εστίες Rating: 5 Reviewed By: Press- gr