GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευκρινίσεις Παρασκευόπουλου για τη χθεσινή του δήλωση

"Είπα όντως ότι αυτός ο νόμος κάποια στιγμή θα καταργηθεί. Δεν δικαίωσα καθόλου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διό...


"Είπα όντως ότι αυτός ο νόμος κάποια στιγμή θα καταργηθεί. Δεν δικαίωσα καθόλου τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διότι η κριτική του αφορούσε τη ψήφιση του νόμου Παρασκευόπουλου και την ισχύ του το 2015 και το 2016" είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
"Στο διάστημα αυτό ο νόμος ήταν αναγκαίος και νομίζω ότι ήταν και πετυχημένος, όχι μόνο λόγω της αποσυμφόρησης αλλά γιατί και η εγκληματικότητα φάνηκε ότι μειώθηκε. Επομένως, η κριτική του είναι τελείως άστοχη σε ότι αφορούσε το παρελθόν. Όταν λέει όμως ότι θα καταργηθεί, έχει δίκιο. Το λένε όλοι ότι θα καταργηθεί και το είπε και ο κ. Κοντονής" σημείωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε:
"Ελπίζω ότι ο νόμος θα καταργηθεί γρήγορα, δηλαδή με τους χρόνους που είπε ο κ. Κοντονής μόλις θα έχουμε σε εφαρμογή τον καινούργιο ποινικό κώδικα, ο οποίος ήδη από ότι ξέρω ετοιμάστηκε... Εγώ νομίζω ότι λίγο πολύ πρέπει η ποινική μας νομοθεσία κάπως να εναρμονιστεί με τις υπόλοιπες που ισχύουν στην Ευρώπη... Οι ισοβίτες στις φυλακές μας είναι σε ποσοστά συντριπτικά ψηλότερα από ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα. Πιστεύω ότι πρέπει η ποινική μας νομοθεσία να έχει χαμηλότερες προβλεπόμενες ποινές και να μην είναι τόσο ελαστική στις απολύσεις, όπως είναι τώρα με τους αποσυμφορητικούς νόμους. Πρέπει να ισορροπήσει κάπου το σύστημα".
"Όταν ακούω ότι ο Μητσοτάκης είπε ότι αυτός ο νόμος θα καταργηθεί, σωστά το είπε. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί, θα τον καταργήσει η παρούσα κυβέρνηση. Αλλά ο Μητσοτάκης δεν έχει δίκιο όταν κάνει κριτική σε αυτό που έγινε στο παρελθόν" διευκρίνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση