Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

  Σβίγκου: Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις


  Στο κοινωνικό μέρισμα που θα διανείμει η κυβέρνηση αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
  "Είναι ένα μέρισμα πολύ σημαντικό τόσο ως προς τους ανθρώπους που καλύπτει όσο και ως προς το ίδιο το ποσό. Είναι ενδεικτικό της πολιτικής αντίληψης, της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων που θέτει η κυβέρνηση. Εντάσσεται σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δικαιοσύνης. Λαμβάνει υπόψη τόσο εισοδηματικά όσο και περιουσιακά κριτήρια" είπε μεταξύ άλλων η κ. Σβίγκου και σημείωσε:
  "Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μπορεί να βρει κάποιος από την αντιπολίτευση εάν θέλει να βρει αφορμές για να καταψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα, εάν θέλει να βρει αφορμές για να υποτιμήσει τη σημασία του. Κανείς όμως δεν μπορεί νομίζω στην πραγματικότητα να αρνηθεί ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία δεν έρχεται να λύσει όλα τα προβλήματα, αλλά δείχνει ποιους ερχόμαστε να υπερασπιστούμε και σε ποιους θέλουμε να επιστραφεί αυτό το οποίο έγινε εφικτό με τους κόπους και τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών".
  Αναφερόμενη στα κριτήρια η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι "έπρεπε να μπουν κριτήρια τα οποία να διασφαλίζουν ότι στην πραγματικότητα θα είναι οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες εκείνες οι οποίες θα λαμβάνουν και το κοινωνικό μέρισμα. Πάντοτε, όταν μπαίνουν κριτήρια, ενδεχομένως να υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις οι οποίες σε αντίθεση με άλλες να είναι περισσότερο ή λιγότερο αδικημένες. Αυτό όμως δεν αναιρεί τον βασικό χαρακτήρα και το βασικό αποτύπωμα που αφήνει το κοινωνικό μέρισμα, που είναι η υπεράσπιση των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Και είναι σωστό που έχουν μπει και εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, αλλιώς θα υπήρχαν οι αντίθετες αντιδράσεις. Δηλαδή τότε το αντεπιχείρημα θα ήταν, 'δίνετε ποσά και σε ανθρώπους που δεν τα έχουν ανάγκη, σε ανθρώπους που έχουν'".
  Ερωτηθείσα εάν θα καλέσουν την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τα μέτρα, η κ. Σβίγκου απάντησε: "Η περσινή στάση δεν πρέπει να επαναληφθεί κυρίως γιατί δείχνει την απόσταση που έχει η ΝΔ από τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Νομίζω ότι την περσινή της στάση την πλήρωσε. Θυμόμαστε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι συνταξιούχοι ήταν εκείνοι που του έλεγαν να μην ψηφίσει το κοινωνικό μέρισμα και ούτε οι ίδιοι δεν το δέχονταν. Έδειξε με τη στάση του ποια είναι η ευαισθησία του ως προς τις κοινωνικές ομάδες που έχουν περισσότερη ανάγκη. Θα δούμε τι θα κάνει φέτος. Εμείς σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι είναι ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που πρέπει να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις".
  Ακούστε το ηχητικό:
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σβίγκου: Το κοινωνικό μέρισμα πρέπει να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις Rating: 5 Reviewed By: Press- gr