GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος: Η λογική της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι μία λογική εκδικητικής τιμωρίας

Η νομοθεσία έχει τηρηθεί, είναι δικαίωμα του κρατούμενου η άδεια και δεν προϋποθέτει μεταμέλεια, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατεί...


Η νομοθεσία έχει τηρηθεί, είναι δικαίωμα του κρατούμενου η άδεια και δεν προϋποθέτει μεταμέλεια, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, σχετικά με τη διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.
"Το δικαστικό συμβούλιο με μία ομόφωνη απόφαση αποφάσισε να χορηγήσει άδεια στον κ. Κουφοντίνα έπειτα από 15 χρόνια. Στην άδεια αυτή και στην απόφαση του συμβουλίου των φυλακών προβλέπονται αυστηροί περιοριστικοί όροι. Η νομοθεσία έχει τηρηθεί και η απόφαση αυτή είναι όπως είπαν και οι ίδιοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποτελεί δικαίωμα του συγκεκριμένου κρατούμενου. Πουθενά στον νόμο δεν προϋποτίθεται η μετάνοια ή η μεταμέλεια. Ο νόμος έχει τηρηθεί και από εκεί και πέρα μπορεί να γίνει μία συζήτηση επί της ορθότητας του νόμου, αλλά όχι να λέμε ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε πέραν των νομικών όρων, ρυθμίσεων και περιορισμών" δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:
"Η λογική της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι μία λογική εκδικητικής τιμωρίας. Όλο το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα, όχι μόνο με την απόφαση του συμβουλίου φυλακών για τον κ. Κουφοντίνα, αλλά με έναν γενικευμένο παροξυσμό, έναν ηθικό πανικό, ο οποίο επιχειρείται να προκληθεί, που δεν βοηθά στην οικοδόμηση ενός κλίματος ηρεμίας και ηπιότητας. Αυτή η επιχείρηση κατατρομοκράτησης την οποία καθοδηγεί η ΝΔ, έχει διάφορους πολιτικούς λόγους για τους οποίος το κάνει αυτό. Ωστόσο, δημιουργεί ένα κλίμα που σχεδόν πολιτικά νομιμοποιεί και καταστάσεις αυτοδικίας, που δεν τιμούν την ελληνική Δημοκρατία, δεν τιμούν τη χώρα μας. Δεν θα καταργήσουμε τώρα ούτε τον νομικό μας πολιτισμό, ούτε τις αρχές οι οποίες επικρατούν στο ελληνικό κράτος... Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τηρήθηκε κατά γράμμα ο νόμος και τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις οι οποίες ορίζονται για την χορήγηση της άδειας. Από εκεί και πέρα, σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως υποστήριξη ή ως δικαιολογία ή ως έμμεση νομιμοποίηση εγκληματικών ενεργειών, ιδεολογιών, πρακτικών ή πράξεων... Η δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να λειτουργεί στη βάση του κριτηρίου οφθαλμός αντί οφθαλμού".
Σχετικά με τα Paradise Papers ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται εμπλεκόμενος με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο με μία υπόθεση για την οποία διευκρινήσεις ακόμα δεν έχουν δοθεί... Θα πρέπει να διευκρινιστεί από τον κ. Μητσοτάκη και από τη ΝΔ όχι μόνο το πού βρέθηκαν τα χρήματα που χρηματοδότησαν τη συγκεκριμένη offshore εταιρεία αλλά και ποιες ήταν οι δραστηριότητες αυτής της εταιρείας. Δηλαδή, εδώ δεν θα πάμε στο νομικό σκέλος της υπόθεσης, αυτά θα τα ελέγξουν οι αρμόδιες αρχές με τη δέουσα προσοχή, εδώ πρέπει να πάμε στο πολιτικό και το ηθικό σκέλος της υπόθεσης. Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη γνώμη μου, θα κάνει καλό και στο κόμμα του και στον εαυτό του, αν προχωρήσει σε μία δημόσια εξήγηση και σε μία δημόσια διευκρίνιση τόσο για την προέλευση των χρημάτων όσο και για τις δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρείας".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση