GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παπαδημούλης για τον Κουφοντίνα: Η απόφαση δημιουργεί σκεπτικισμό και επιφύλαξη

"Η ίδια η απόφαση και η στιγμή που λαμβάνεται, μου δημιουργεί σκεπτικισμό και επιφύλαξη", δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντ...


"Η ίδια η απόφαση και η στιγμή που λαμβάνεται, μου δημιουργεί σκεπτικισμό και επιφύλαξη", δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη, σχετικά με τη διήμερη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.
"Η δική μου γνώμη μου είναι ότι στα βαριά εγκλήματα, όπου οι αποφάσεις είναι ισόβια, συμφωνώ με αυτό που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο ιδρυτής της ΝΔ, 'όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια' και το έλεγε για τους καταδικασμένους χουντικούς και προσθέτω ότι τις διαφορετικές μεταχειρίσεις από τη Δικαιοσύνη επωνύμων κρατουμένων, εγώ καθόλου δεν τις συμπαθώ. Προτείνω αυτές να μη τις βλέπουμε με τα χρωματιστά γυαλιά της κομματικής ή της ιδεολογικής και πολιτικής σκοπιμότητας. Γιατί, εάν είναι αδιανόητο να παίρνει άδεια ο Κουφοντίνας 48 ώρες, που καταλαβαίνω τον προβληματισμό. Δεν είναι αδιανόητο να είναι και ο Ρουπακιάς έξω στο σπίτι του; Και πώς μας φαίνεται και ότι ο Παττακός, από τους αρχιπραξικοπηματίες, βγήκε με ανήκεστο βλάβη της υγείας του και έζησε ο άνθρωπος άλλα 20 χρόνια", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:
"Πρέπει να αποφύγουμε γύρω από αυτά τα θέματα ένα πολιτικό μπιζάρισμα που να τροφοδοτήσει φανατισμό και να αποφύγουμε και τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά...Το πρώτιστο καθήκον όλων των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών δυνάμεων είναι να ξεριζώσουμε οριστικά την τρομοκρατία από τη χώρα και όχι απλώς να την απομονώσουμε ιδεολογικά και πολιτικά και να την αντιμετωπίσουμε με αυστηρότητα και στο ποινικό επίπεδο".
Σχετικά με τα Paradise Papers ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "στην Ελλάδα ορισμένοι θεωρούν ότι αυτό είναι συνωμοσία σε βάρος της οικογένειας Μητσοτάκη. Εδώ, έχουμε μια αποκάλυψη μιας γιγαντιαίας εγκληματικής φοροδιαφυγής υπερπλουσίων ως αποτέλεσμα μιας ερευνητικής δημοσιογραφίας... Μία offshore εταιρεία σε ένα φορολογικό παράδεισο, ιδρύει κάποιος όταν θέλει, είτε να κρύψει και να ξεπλύνει χρήμα είτε να αποφύγει φόρους, δεν είναι η συνήθης νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα είναι κάτι άλλο... Η υπόθεση πιέζει εξ αντικειμένου και την Κομισιόν να κάνει πιο τολμηρά βήματα και τα κράτη που μέχρι τώρα έβαζαν φρένο στις προσπάθειες αυτές, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, να ανταποκριθούν στο δημόσιο συμφέρον" και τόνισε ότι:
"Οι offshore και τα paradise papers λειτουργούν ως ένα καρκίνωμα που οφείλουμε να θεραπευτεί... Για την ελληνική σκηνή, θα είναι σημάδι προόδου και ωρίμανσης του πολίτικου μας συστήματος, εάν πάψουμε να βλέπουμε αυτά τα θέματα με τα χρωματιστά γυαλιά της πολιτικής και κομματικής σκοπιμότητας. Πριν μερικούς μήνες, όταν κάπου γράφτηκε ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη έχει offshore σε φορολογικούς παράδεισους, από τους οπαδούς της ΝΔ, την ίδια τη ΝΔ και τα φιλικά της μέσα ξεσηκώθηκε θόρυβος. Στο βιογραφικό της γράφει για μια εταιρεία που έχει έδρα την Ελβετία. Είναι άλλο είναι να έχεις έδρα στην Ελβετία και άλλο να έχεις έδρα στις νήσους Κέιμαν... Αυτό το θέμα πρέπει να ψαχτεί από τις αρμόδιες αρχές, διότι ακόμη και στην αναλυτικότατη απάντηση που ετοίμασαν οι λογιστές και οι δικηγόροι της κ. Μητσοτάκη υπάρχουν θέματα που θέλουν παραπάνω ψάξιμο".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση