GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Παππάς για την τροπολογία σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ

Στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταβολή ει...


Στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την καταβολή εισφοράς 2% επί του τζίρου των εκδοτικών επιχειρήσεων υπέρ ΕΔΟΕΑΠ αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Ο λογαριασμός για τον ΕΔΟΕΑΠ δεν θα έβγαινε εάν δεν είχαμε και επί του τζίρου μία επιβάρυνση ως εισφορά των εργοδοτών. Ήταν μεγάλες οι ανάγκες του ταμείου. Είναι πάρα πολύ θετικό ότι υπερψηφίστηκε συντριπτικά από τον δημοσιογραφικό κόσμο και τον κόσμο των εργαζομένων στα ΜΜΕ, η αλλαγή του καταστατικού και άνοιξε ο δρόμος και για την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας για τη σωτηρία του ταμείου. Και νομίζω ότι πρέπει όλες τις επιβαρύνσεις οι οποίες προκύπτουν να τις δούμε υπό αυτό το πρίσμα. Είναι επιβαρύνσεις οι οποίες προκύπτουν από την πολιτική απόφαση, την οποία καλώς πήραμε, να συμβάλουμε στη διάσωση του ταμείου" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:
"Πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα ένα διάλογο με πάρα πολύ σφικτό χρονοδιάγραμμα. Ένα διάλογο ο οποίος θα είναι λεπτομερής για να καταλήξουμε σε μέτρα στήριξης του Τύπου. Αντιλαμβανόμαστε απολύτως, ότι υπάρχουν σημαντικά βάρη και πρέπει να βρούμε τρόπους, αυτά τα βάρη να ελαφρυνθούν. Διότι, ο Τύπος είναι μία ειδική οικονομική δραστηριότητα, άπτεται της λειτουργίας της Δημοκρατίας, της πολυφωνίας και του πλουραλισμού... Πρέπει ο Τύπος να στηριχτεί, και ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός και τα ραδιόφωνα".
Αναφερόμενος στη μείωση του ειδικού φόρου επί των διαφημίσεων στα κανάλια από 1η Απριλίου του 2018 (1.4.2018) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "οι τηλεοπτικοί σταθμοί λόγω του συνταγματικού, νομικού και πολιτικού κενού, δηλαδή της πολιτικής μεθόδευσης, δεν πλήρωναν καθόλου πριν τη δική μας διακυβέρνηση για το τίμημα της άδειας της οποίας έπρεπε να κατέχουν. Όταν εμείς ήρθαμε στη διακυβέρνηση καταλογίσαμε τον φόρο διαφήμισης. Ο φόρος διαφήμισης έπαιζε δηλαδή τον ρόλο ενός 'υποκατάστατου' της χρέωσης που θα έπρεπε οι τηλεοπτικοί σταθμοί να υφίστανται για τη χρήση των συχνοτήτων... Τώρα περνάμε σε μία φάση όπου θα υπάρχει και η ρύθμιση και άλλες διασφαλίσεις. Είναι βέβαιο ότι μάλλον θα επιβαρυνθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί παραπάνω, διότι θα ελαφρυνθεί μεν ο φόρος διαφήμισης, ο οποίος πήγαινε στον κεντρικό κορβανά του κράτους, αλλά θα επιβαρυνθούν από το κόστος της τηλεοπτικής άδειας... Η μείωση αφορά τους αδειοδοτημένους σταθμούς".
Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση