GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

SZ: Το φιλόδοξο σχέδιο Μακρόν

Τις κινήσεις του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν όσον αφορά την προώθηση του σχεδίου του για μεταρρύθμιση της ΕΕ και της Ευρωζώνης σχολ...


Τις κινήσεις του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν όσον αφορά την προώθηση του σχεδίου του για μεταρρύθμιση της ΕΕ και της Ευρωζώνης σχολιάζει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα σε δημοσίευμα της, «πουθενά στην ΕΕ τα μεταρρυθμιστικά σχέδια του Μακρόν δεν εντυπωσίασαν τόσο πολύ, όσο στη Γερμανία. Αυτός ενδέχεται να είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Γάλλος πρόεδρος δεν κουράζεται να τονίζει ότι το μέλλον της Ένωσης εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τη διάθεση της Γερμανίας για μεταρρυθμίσεις. (…) Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε όμως ένα λάθος που κάνουν πολλοί αρχάριοι: υποτίμησε τη συλλογική δύναμη των 28 (σύντομα 27) κρατών. Σήμερα περισσότερο από ποτέ στην ΕΕ ισχύει ο κανόνας τον οποίο ένας αρχηγός κράτους και μάλιστα μια χώρας τόσο ισχυρής, όσο η Γαλλία, θα έπρεπε να υπολογίζει: όποιος παραμελεί τους μικρούς αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα».

Τέλος, και με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στην Αίγυπτο και κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 230 ανθρώπους, η Badische Zeitung επισημαίνει: «Τα περισσότερα θύματα τρομοκρατίας παγκοσμίως είναι μουσουλμάνοι. Στη λίστα των δέκα χωρών που έχουν πληγεί από τις περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις το 2016, δεν βρίσκεται ούτε μια χώρα της Δύσης.

Η Αίγυπτος μάλιστα, βάσει του αριθμού των θυμάτων, ενδέχεται να έζησε μια από τις πιο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: μια επίθεση με οκτώ νεκρούς όπως συνέβη στις αρχές του μήνα στη Νέα Υόρκη αγγίζει εδώ στη χώρα μας πολύ περισσότερους ανθρώπους. Όταν η τρομοκρατία έρχεται σε εμάς, στη ζώνη ευημερίας και ασφαλείας της Δύσης, τότε μας συγκινεί. Είμαστε σήμερα όλοι Αιγύπτιοι; Όχι, ακόμη και μετά από μια άνανδρη δολοφονία 200 και πλέον ανθρώπων θα ακούγονταν υποκριτικό».

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση