Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

  Έξυπνα tips για να ζεσταθείτε οικονομικά τον χειμώνα


  Υπάρχουν μερικές έξυπνες λύσεις για να ζεσταθείτε τον χειμώνα χωρίς να πληρώσετε μια περιούσια για θέρμανση:

  -Μόλις ένας βαθμός χαμηλότερα στον θερμοστάτη μπορεί να αλλάξει δραματικά την κατανάλωση πετρελαίου. Σύμφωνα με στοιχεία της WWF η μείωση της θερμοκρασίας του χώρου κατά 1°C επιφέρει εξοικονόμηση έως και 10% .

  -Το τζάκι φέρνει κρύο! Ναι, καλά διαβάζετε. Όταν είναι σβηστό πρέπει να βάζετε πάντα το ειδικό κάλυμμα μπροστά. Θα εξοικονομείτε ενέργεια έως και 15%.

  -Ο ανεμιστήρας οροφής που σας δροσίζει το καλοκαίρι μπορεί να σας ζεστάνει το χειμώνα. Ρυθμίστε τον στην ανάστροφη περιστροφή (συνήθως είναι ένας διακόπτης που βρίσκεται πάνω στην ανεμιστήρα) έτσι ώστε να σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα κάτω.

  -Αν έχετε κλιματιστικό, φροντίστε οι περσίδες του να κοιτούν προς τα κάτω ώστε να βοηθήσετε τον ζεστό αέρα να κινηθεί αντίθετα.

  -Αερίζουμε καθημερινά τους χώρους το πρωί. Αν ο καιρός είναι πολύ κρύος, κλείνουμε τα παντζούρια.

  -Οι χοντρές κουρτίνες περιορίζουν τις απώλειες από τα κουφώματα και τις επιφάνειες των παραθύρων. Βάλτε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πίσω από κάθε σώμα ώστε να αντανακλά τη θερμότητα.

  -Ο θερμοστάτης του καλοριφέρ θα πρέπει να βρίσκεται στους 19-20° το χειμώνα. Καλό θα είναι επίσης να αφήνετε πάντα ανοιχτό το καλοριφέρ στους 16° και να μην το κλείνετε εντελώς καθώς η προσπάθεια που κάνει μετά ο καυστήρας για να επαναφέρει τη θερμοκρασία οδηγεί σε πολύ μεγάλη κατανάλωση.

  Πηγή: faysbook.gr

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Έξυπνα tips για να ζεσταθείτε οικονομικά τον χειμώνα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr