GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Έφαγε" τρία χρόνια φυλακή για ένα tweet!

Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε σε τριετή φυλάκιση έναν δημοσιογράφο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Cumhuriyet», με την κατηγορία ...


Δικαστήριο στην Τουρκία καταδίκασε σε τριετή φυλάκιση έναν δημοσιογράφο της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Cumhuriyet», με την κατηγορία της διασποράς τρομοκρατικής προπαγάνδας, με αφορμή ένα tweet το οποίο η εφημερίδα ανήρτησε για λίγο τον περασμένο Μάιο.

Ο δημοσιογράφος που καταδικάστηκε είναι ο διευθυντής της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, ο Ογκούζ Γκιουβέν, ο οποίος κατηγορείτο ότι δυσφήμισε τον αγώνα της Άγκυρας εναντίον των υποστηρικτών του κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ και σύμφωνα με την κυβέρνηση ενορχήστρωσε την περσινή αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Το επίμαχο tweet αναφερόταν σε έναν εισαγγελέα που σκοτώθηκε σε τροχαίο, χρησιμοποιώντας την έκφραση «τον θέρισε ένα φορτηγό». Η Cumhuriyet υποστηρίζει πως το tweet αντικαταστάθηκε μέσα σε ένα λεπτό από ένα άλλο που έλεγε πως ο εισαγγελέας «πέθανε φρικτά σε ατύχημα με φορτηγό». Ο συγκεκριμένος εισαγγελέας είχε ετοιμάσει το κατηγορητήριο εναντίον του δικτύου του Γκιουλέν. Ο κληρικός αρνείται ότι είχε οποιαδήποτε ανάμιξη στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, η Τουρκία έχει φυλακίσει περισσότερους από 50.000 ανθρώπους και έχει κλείσει περισσότερα από 130 ΜΜΕ, προκαλώντας ανησυχίες στους δυτικούς συμμάχους της για επιδείνωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση