GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ηχηρό μήνυμα σε Τραμπ: Ανάκληση της απόφασης για την Ιερουσαλήμ ζητούν 128 χώρες

Ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ έστειλε σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης. Συγκεκριμέ...

Ηχηρό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ έστειλε σχεδόν ολόκληρος ο πλανήτης.
Συγκεκριμένα, 128 από τις 193 χώρες-μέλη του ΟΗΕ καλούν τις ΗΠΑ και τον Προέδρο τους να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς να κάνει λόγο για «μεγάλη νίκη».
Στο πλευρό των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας την στάση τους, τάχθηκαν 9 χώρες, ενώ συνολικά 35 χώρες επέλεξαν την ...ουδέτερη στάση της αποχής, προφανώς για να μην έρθουν σε ευθεία σύγκρουση με τις ΗΠΑ, η οποία δια του Ντόναλντ Τραμπ είχε απειλήσει ακόμη και με διακοπή της αμερικάνικης βοήθειας σε όσες χώρες ψηφίσουν κατά της απόφασης των ΗΠΑ στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, οι χώρες που τάχθηκαν υπέρ της απόφασης των ΗΠΑ για την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ (πλην φυσικά των Ηνωμένων Πολιτειών) ήταν οι: Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ισραήλ, Νήσοι Μάρσαλ, Μικρονησία, Ναούρου, Παλάου και Τόγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση