GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018 προαναγγέλλει η Αχτσιόγλου

Τη δέσμευση της για την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018 και την εξεύρεση λύσης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, που έχασαν το...

Τη δέσμευση της για την αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018 και την εξεύρεση λύσης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, που έχασαν το Ε.Κ.Α.Σ., εξέφρασε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Μιλώντας "Στο Κόκκινο" είπε ότι οι αιτήσεις για την υπαγωγή οφειλών στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις που αφορά χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες οφειλέτες, που χρωστούν στον ασφαλιστικό τους φορέα, θα γίνονται Ηλεκτρονικά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).
Η υπουργός εξήγησε πως η σχετική υπουργική απόφαση θα εκδοθεί πριν αλλάξει ο χρόνος και οι οφειλές, που θα υπάγονται σε αυτή, θα πρέπει να έχουν γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2016 ενώ οι οφειλέτες θα έχουν περιθώριο να κάνουν τη σχετική αίτηση έως το τέλος του 2018.
Η ρύθμιση αφορά εκείνους που δεν έχουν κλείσει τα βιβλία τους γιατί στη συνέχεια οι οφειλέτες, όπως εξήγησε η υπουργός, περνούν από ένα κριτήριο βιωσιμότητας και γιατί αυτή η ρύθμιση καλύπτει το πεδίο εκείνο που δεν καλύπτει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.
Σύμφωνα με την υπουργό γίνεται διαγραφή 85% προσαυξήσεων και τόκων, ο οφειλέτης παίρνει αμέσως ασφαλιστική ενημερότητα και υπάρχουν και άλλα ευεργετήματα.
Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση