GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Έτος ορόσημο το 2018 για την Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Ευρώπη

...

Την ανάγκη «να δουλέψουμε ώστε να είναι ένα ιστορικό έτος το 2018 για όλη την περιοχή» επεσήμανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της τετραμερής συνόδου Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι,«για την Ελλάδα πράγματι είναι ένα έτος καμπής, αφού σχεδόν μετά από οχτώ χρόνια, τον Αύγουστο του 2018, η Ελλάδα θα βρίσκεται έξω από προγράμματα στήριξης, θα έχει δηλαδή την οικονομική αυτοδυναμία να στηρίξει με τις δικές της δυνάμεις τις ανάγκες της».

«Και για την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής μπορεί να είναι το 2018 ένα κρίσιμο έτος ορόσημο» με τη βουλγαρική προεδρία στην ΕΕ και τη σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, αλλά και για την Ευρώπη, συμπλήρωσε.

«Θα έλεγα ότι το 2018 μπορεί να είναι ένα έτος θετικό εξελίξεων στην Ευρώπη. Η Ευρώπη ούτως ή άλλως συζητάει για το πώς θα αναβαθμίσει το θεσμικό της πλαίσιο και θα διορθώσει τις αδυναμίες της. Τώρα, που βρίσκεται σε μια περίοδο που δεν υπάρχει κρίση, ώστε να είμαστε πιο ισχυροί στο μέλλον για να αντιμετωπίσουμε και να ανταπεξέλθουμε σε άλλες κρίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «ίσως το 2018 να είναι ένα έτος που θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σε ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα κυβέρνηση των Σκοπίων, κάνει αποφασιστικά βήματα προς τα εμπρός» και πρόσθεσε: «Να σταματήσει, κατά την άποψή μου, την αχρείαστη ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αν σταματήσει μια λυτρωτική ρητορική και ταυτόχρονα αποδεχθεί μια λύση στην ονομασία αμοιβαία αποδεκτή. Σ' αυτή την προοπτική βεβαίως θα είμαι ο πρώτος που θα σπεύσει να εγγυηθεί η Ελλάδα την αναπτυξιακή προοπτική και την ασφάλεια αυτής της γείτονος χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση