GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βία δίχως τέλος στη Λωρίδα της Γάζας - 56 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά Ισραηλινών

Πενήντα έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα σε διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από πυρά Ισραηλινών στρ...

Πενήντα έξι Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σήμερα σε διαδηλώσεις στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην τέταρτη εβδομάδα κινητοποιήσεων για την μονομερή αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
Σαράντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από πραγματικά πυρά του ισραηλινού στρατού σε συγκρούσεις σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, τόνισαν ιατρικές πηγές. Τέσσερις από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας Άσραφ αλ Κόντρα.
Η Χαμάς και η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ κάλεσαν για μια ακόμη Παρασκευή σε διαδηλώσεις με αφορμή την «ημέρα της οργής», μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την Ιερουσαλήμ στις 6 Δεκεμβρίου. Συνολικά δώδεκα Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί στις κινητοποιήσεις που πυροδοτήθηκαν από αυτή την απόφαση.
Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι συγκρούσεις είχαν αποτέλεσμα 16 τραυματίες, έξι από πραγματικά πυρά και δέκα από πλαστικές σφαίρες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.
Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, μία εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι 500 διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα, πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες ενάντια σε στρατιώτες και σε συνοριοφύλακες σε περίπου 30 σημεία στη Δυτική Όχθη. Στη Γάζα, η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι 2.000 διαδηλωτές εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ σε στρατιώτες που βρίσκονταν στην ισραηλινή πλευρά του φράχτη ασφαλείας που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.
«Οι στρατιώτες πυροβόλησαν τέσσερις βασικούς υποκινητές» που απειλούσαν άμεσα τους στρατιώτες και προσπαθούσαν να καταστρέψουν το φράχτη, σημείωσε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Παράλληλα σήμερα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα ενάντια στην ισραηλινή επικράτεια.
Δύο από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκαν και ο τρίτος έπληξε ένα κτίριο, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές, σύμφωνα με την αστυνομία.
«Σε απάντηση στην εκτόξευση ρουκετών, ισραηλινά άρματα μάχης και αεροσκάφη στοχοθέτησαν δύο θέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη βόρεια Γάζα», ανακοίνωσε ο στρατός.
Οι επιδρομές δεν προκάλεσαν κανέναν τραυματισμό, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της Χαμάς.
Δεκαεπτά επιθέσεις με ρουκέτες έχουν εκτοξευτεί με στόχο το νότιο Ισραήλ, χωρίς να υπάρξουν θύματα, έπειτα την ανακοίνωση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με το στρατό, υπογραμμίζοντας ότι έξι από αυτούς τους πυραύλους αναχαιτίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση