GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Φούσκα" που θα σκάσει ή επανάσταση; Πού οφείλεται η "τρελή" άνοδος του bitcoin

...

H ισοτιμία του bitcoin, του πιο γνωστού ψηφιακού νομίσματος στον κόσμο, έκανε βουτιά σχεδόν 18% σήμερα το μεσημέρι στα 14.095,62 δολάρια από 17.153,94 δολάρια νωρίτερα στη διάρκεια της ημέρας. Χθες, μάλιστα, η ισοτιμία του έφθασε πάνω από τα 19.000 δολάρια στο χρηματιστήριο Coinbase.

To bitcoin έχει κάνει εκρηκτική πορεία φέτος. Ξεκίνησε το 2017 με μία ισοτιμία κάτω από τα 1.000 δολάρια και τα κέρδη του επιταχύνθηκαν, καθώς το ενδιαφέρον των επενδυτών για αυτό αυξήθηκε κατακόρυφα στη διάρκεια του έτους.

Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο προθεσμιακών τιμών στον κόσμο, το CME, πρόκειται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα τη διαπραγμάτευση προθεσμιακών προϊόντων (futures) του bitcoin, ενώ το χρηματιστήριο του Σικάγο, Cboe Global Markets, σχεδιάζει να ξεκινήσει από την Κυριακή τη διαπραγμάτευση σε futures του ψηφιακού νομίσματος.

Η διαπραγμάτευση του bitcoin σε δύο από τα πιο γνωστά χρηματιστήρια σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την καθιέρωσή του ως νομιμοποιημένου επενδυτικού μέσου.

Πολλοί, ωστόσο, παραμένουν επικριτικοί για το bitcoin. Ο διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης αμερικανικής τράπεζας JPMorgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, το έχει χαρακτηρίσει "απάτη".

Ο επενδυτής σε ψηφιακά νομίσματα και πρώην διαχειριστής του επενδυτικού ταμείου Fortress, Μάικλ Νόβογκρατς, δήλωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι τα κρυπτονομίσματα, όπως το bitcoin, "θα είναι η μεγαλύτερη φούσκα της ζωής μας". Ο ίδιος προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ισοτιμία του bitcoin μπορεί να φθάσει στις 40.000 δολάρια έως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση