GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Μπαλάφα σε Τουσκ: Αντιευρωπαϊκή η πρόταση του

...

"Η πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ, για την αλλαγή της πολιτικής της ποσόστωσης της κατανομής του προσφυγικού πληθυσμού, είναι μια πρόταση αντιευρωπαϊκή και, αν εφαρμοζόταν, θα κατέρριπτε την ουσία των κειμένων που διέπουν τις αρχές της ΕΕ, οι οποίες έχουν βασικό πυλώνα την αρχή της αλληλεγγύης" ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννης Μπαλάφας.

«Η διαχείριση της προσφυγικής κρίσης είναι θέμα που οφείλει να διαχειριστεί η ΕΕ στο σύνολό της και όχι μεμονωμένα κράτη εξ ονόματός της. Οι χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει Ελλάδα δεν είναι χρηματοδοτήσεις που αποζημιώνουν τη χώρα μας ή τις χώρες πρώτης αποδοχής ούτως ώστε οι χώρες του βορρά να μείνουν αμόλυντες από αυτό που γίνεται στις εισόδους της Ευρώπης» τόνισε ο υφυπουργός.

«Η απάντηση που έδωσε ο κ. Αβραμόπουλος είναι δείγμα του πλαισίου στο οποίο πρέπει να κινηθούμε όλοι. Η χώρα μας θα υπερασπιστεί το ζήτημα της προσφυγικής κρίσης ως ζήτημα της ΕΕ στο σύνολό της στη βάση των αρχών αλληλεγγύης», είπε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση