GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος για τον "πόλεμο" κυβέρνησης - δικαστών: Η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της - ΒΙΝΤΕΟ

...

"Με βάση όσα παρακολουθήσαμε χθες μένει μια αίσθηση, τουλάχιστον σε εμένα, ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της με την κυβέρνηση. Προκλήθηκε μία συζήτηση στην κυριολεξία εκ του μη όντος, εκ μέρους ειδικά του Προέδρου του ΣτΕ. Μου έκανε πραγματικά μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη" είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

"Άλλο ζήτημα είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και η δεσμευτικότητα των αποφάσεων της Δικαιοσύνης και εντελώς διαφορετικό πράγμα είναι να ασκείται κριτική και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Δικαιοσύνη, αλλά και κριτική στην ουσία των αποφάσεων της", δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Άλλο η δεσμευτικότητα, άλλο η κριτική την οποία μπορεί να ασκήσει κανείς. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν για ποιο λόγο θεωρείται παρέμβαση στη Δικαιοσύνη εκ μέρους της κυβέρνησης, το γεγονός ότι εκφράζεται μία άποψη η οποία νομοθετήθηκε. Ότι θα πρέπει και οι δικαστικοί να υπάγονται στη διαδικασία της ηλεκτρονικής κατάθεσης του Πόθεν Έσχες" είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος και σημείωσε ότι του προκάλεσε εντύπωση το πώς διαχειρίστηκε το θέμα και ο Πρόεδρος του ΣτΕ καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως το να λέει κανείς ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις είναι "τουλάχιστον αστείο", σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι "η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει -και κάνει- τη δουλειά της, από την άλλη μεριά η κυβέρνηση οφείλει να προτείνει νομοσχέδια στο κοινοβούλιο, να σχεδιάζει την πολιτική της και αυτό να γίνεται στη βάση της έννομης τάξης και των επιταγών του συντάγματος... Οι ρόλοι είναι διακριτοί, οι αποστολές είναι διακριτές, βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου, το σεβόμαστε όλοι αυτό το κράτος δικαίου. Αλλά από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη και η πολιτική είναι πολιτική".

Αναφερόμενος στην οικονομία και την ολοκλήρωση της αξιολόγηση ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι "η τέταρτη αξιολόγηση στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η μεγάλη διαπραγμάτευση που θα γίνει για το πλαίσιο της εξόδου της χώρας από το μνημόνιο. Στόχος μας είναι, η Ελλάδα, τον Αύγουστο του 2018, να μπορεί να σταθεί αυτοδύναμα στις αγορές χρήματος και να έχουμε τη δυνατότητα να διευρύνουμε το πεδίο ελευθερίας της άσκησης πολιτικής" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "θα τα καταφέρουμε".

"Ούτως ή άλλως και οι αγορές και οι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη σε αρκετά μεγάλο βαθμό προεξοφλούν τη θετική κατάληξη" τόνισε.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση