GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αξιωματούχος ΥΠΟΙΚ: Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο το Σάββατο

"Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο το Σάββατο", δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκ...


"Φαίνεται ότι θα έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο το Σάββατο", δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας.
Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, συμφωνήθηκε με τους θεσμούς ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό περιθώριο 320 εκατ. ευρώ για το 2018 από εξοικονόμηση δαπανών στο Δημόσιο, λόγω της «επισκόπησης των δαπανών».
Από το ποσό αυτό, τα 240 εκατ. ευρώ θα δοθούν για ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής, ενώ τα 80 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση επιθυμεί να τα διαθέσει για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιανουαρίου.
Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος, το θέμα του ειδικού καθεστώτος του ΦΠΑ στα 32 νησιά θα συζητηθεί το Σάββατο, κατά τις τελικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς.
Αύριο, αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις των επικεφαλής των κλιμακίων των πιστωτών με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, καθώς και με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.
Πηγή ρεπορτάζ: enikonomia.gr

1 σχόλιο

  1. Μην ανταμώσεις άγγελο, όταν βαστάει ρομφαία...[Στάθης]

    Σαν τον τελευταίο καραδεξιό ο Τσίπρας χρησιμοποιεί μια παθολογία (τους μπαταχτσήδες) για να βάλει στο ματωμένο χέρι των κορακιών τα σπίτια πολλών απ’ όσους αλάλιασε η κρίση.

    1. Θα μπορούσαν τράπεζες και κυβέρνηση να κάνουν τις λίστες των κακοπληρωτών και να τους φερθούν αναλόγως; Θα μπορούσαν! Γιατί δεν το κάνουν; Διότι είναι πολλά τα λεφτά στο real estate, φίλε μου. Διότι η αναγκαστική απαλλοτρίωση της λαϊκής περιουσίας είναι πολιτική απόφαση. Στην οποία προσχώρησε η πρώτη φορά αντιλαϊκή Αριστερά.

    2. Θα μπορούσε η Βουλή να συζητήσει και κοινή συναινέσει να ορίσει τα κριτήρια για τους μπαταχτσήδες και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»; Θα μπορούσε! Γιατί δεν το κάνει; Γιατί η πλειοψηφία της στηρίζει μια κυβέρνηση που είναι υποχείριο (και υποπόδιο) των αρπακτικών.

    3. Θα μπορούσε ο Τσίπρας να περάσει νόμο αυθωρεί και παραχρήμα που θα απαγόρευε τον εκπλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και θα προσδιόριζε τις αξίες ακινήτων που θα έχουν ασυλία; Θα μπορούσε! Γιατί δεν το κάνει; Διότι ούτε Γράκχος είναι, ούτε Άγις, ούτε Κλεομένης, ένας ψευταράκος είναι.

    Παλιότερα, όταν ακόμα η Αριστερά που αυτοδιασύρεται ήταν κρυφό ποταμάκι, ήταν ταυτοχρόνως και της άποψης ότι «είναι καλύτερο να είναι ένας ένοχος έξω, παρά ένας αθώος στη φυλακή». Τώρα η Αριστερά που ο νεοφιλελευθερισμός έχει αποβλακώσει και ηθικώς δηώσει, ψάχνει να βρει σοφιστείες για να καλύψει τις ζημιές της, όπως κάνουν οι γάτες.

    Τα σπίτια που θα πάνε στα χέρια των τραπεζών, θα πάνε μέσω μαφιόζων πολιτικών.

    Ο Τσίπρας έχει κάνει ώς τώρα πολλές κωλοτούμπες, και στο τέλος έχει σταθεί όρθιος. Αυτήν τη φορά δεν αποκλείεται να πέσει απ’ τη Μουλβία γέφυρα με το κεφάλι προς τα κάτω. Ένα κεφάλι γεμάτο οίηση και αλαζονεία, που δεν καταλαβαίνει ότι τα σπίτια είναι τα ιερά αποκούμπια των ανθρώπων του μόχθου.

    Μπορεί στον πονηρό σχεδιασμό του ο Τσίπρας να έχει υπολογίσει ότι οι πλειστηριασμοί θα φθάσουν στο ψαχνό όταν ο ίδιος θα απέρχεται, αφήνοντας στον επόμενο να συνεχίσει τη βρώμικη δουλειά. Με αποξηραμένο το μυαλό σε ένα περιβάλλον κυνισμού, τέτοιοι σχεδιασμοί, επιπέδου non paper και τρίλιζας, στέλνουν τη στάμνα για νερό, τη στέλνουν και δεν γυρίζει.

    Για την κυβέρνηση Σαμαρά ο ΕΝΦΙΑ υπήρξε ένας μοιραίος νόμος. Για την κυβέρνηση Τσίπρα η ανομία των πλειστηριασμών πιθανόν να αποβεί το ίδιο μοιραία.

    Προχθές τα ΜΑΤ του Τσίπρα τσάκισαν τον κόσμο στο ξύλο μέσα σε δικαστικές αίθουσες. Οι κυβερνώντες έχουν εκφυλισθεί τόσον πολύ που δεν καταλαβαίνουν ότι τον κόσμο τον ξυλοκοπούσε με τα χέρια του ο ίδιος ο κ. Κοντονής! Ότι τους ανθρώπους που αγωνίζονταν για τα ίδια που αγωνιζόταν και ο Τσίπρας (όταν μας δούλευε) τους ψέκαζε χημικά με τα χέρια του ο ίδιος ο κ. Τόσκας.

    Νομίζουν οι κουφιοκέφαλοι ότι δεν βάφουν τα χέρια τους με το αίμα που χύνει η πολιτική τους. Τα κλομπ των ΜΑΤ τα βαστάει ο Τσίπρας με τα χέρια του. Νομίζει ότι όπως κάνει ο ίδιος τη βρώμικη δουλειά για τους Επικυρίαρχους, έτσι και τα ΜΑΤ κάνουν τη βρώμικη δουλειά για τον ίδιο.

    Πλανάται πλάνην οικτράν και στο δικό του σπίτι τρέμουν πλέον φοβισμένοι οι Λάρυτες για τα αίσχη που διαπράττει ο Τσίπρας και την Ύβριν. Για κάθε λαϊκό σπίτι που θα χαθεί (ήδη κάποια χάθηκαν) μια Ερινύα θα φωλιάζει και θα στοιχειώνει το σπίτι του Τσίπρα. Έτσι είναι η ζωή: μάχαιραν δίνεις, μάχαιραν θα λάβεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση