GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά το Πάσχα οι οριστικές αποφάσεις για τον τρόπο εκλογής των μουφτήδων

...


Του Βασίλη Σκουρή

Μετά το Πάσχα αναμένεται να έρθουν στη Βουλή οι αλλαγές στον τρόπο ανάδειξης των μουφτήδων, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Real.gr.

Το Μαξίμου θεωρεί λάθος του Κώστα Γαβρόγλου να θέσει τώρα στο δημόσιο διάλογο το συγκεκριμένο θέμα, καθώς εμφανίζεται ότι γίνεται ως αποτέλεσμα κάποιας παρασκηνιακής συναλλαγής με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έθεσε μετ’ επιτάσεως το θέμα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Ο Πρωθυπουργός, βεβαίως, από τις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε την είδηση, καθώς είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγές, παρά τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν και από τους ΑΝΕΛ, όπως έδειξε η οργισμένη δήλωση του Δημήτρη Καμμένου στον Realfm 97,8, που ζήτησε το συγκεκριμένο θέμα να μην έρθει καν στη Βουλή.

Ο δε υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με συνέντευξή του στη Realnews, επεσήμανε πως «ως προς τους μουφτήδες, η τουρκική διπλωματία κάνει προτάσεις για τους Έλληνες μουφτήδες, ενώ δεν της πέφτει λόγος. Προτείνει, δε, να προωθηθεί κάτι που δεν γίνεται στην ίδια την Τουρκία και μάλιστα όταν οι δικοί της μουφτήδες δεν ασκούν δικαστικές λειτουργίες».

«Το θέμα των μουφτήδων είναι εσωτερικό μας θέμα, δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία», διαμηνύει, πάντως, το Μαξίμου, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και πριν κλείσει η Βουλή για τις διακοπές των γιορτών η κυβέρνηση θα προωθήσει προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τη σαρία.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση