Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 2o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

  Μητσοτάκης: Προσωπικό μου χρέος μία ολοκληρωμένη πολιτική για τους ανθρώπους με αναπηρία - Η αναφορά στη μητέρα του Μαρίκα

  «Παρά τα βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες 10ετίες, κυρίως σε επίπεδο υποδομών και ευαισθητοποίησης, υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν και είναι αναγκαίο να γίνουν» τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία. Αναφερόμενος επίσης στην προσωπική του εμπειρία με την μητέρα του Μαρίκα, ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνει πως αποτελεί χρέος του, εκτός από πολιτικό και προσωπικό, «να αποκτήσει η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία».

  Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του για την παγκόσμια ημέρα για τα άτομα με αναπηρία, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρει:

  «Έχω ζήσει από τα παιδικά μου χρόνια τι σημαίνει να αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος κινητικά προβλήματα. Το έζησα βλέποντας τη μητέρα μου να παλεύει σε όλη τη ζωή της με αυτές τις σωματικές δυσκολίες.

  Είναι για μένα συνεπώς - εκτός από πολιτικό - και προσωπικό χρέος να αποκτήσει η ελληνική πολιτεία ολοκληρωμένη πολιτική για τα άτομα με αναπηρία.

  Να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας τη δυνατότητα να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να μετακινείται, να εργάζεται, να σπουδάζει, να συμμετέχει ισότιμα σε κάθε τομέα της κοινωνικής μας ζωής.

  Παρά τα βήματα που έχουν γίνει τις τελευταίες 10ετίες, κυρίως σε επίπεδο υποδομών και ευαισθητοποίησης, υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν και είναι αναγκαίο να γίνουν, κυρίως σε σχέση με τα ουσιαστικά εφόδια που πρέπει να έχουν τα άτομα με αναπηρία στη χώρα μας για να μπορούν να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται και αξίζουν.

  Δεσμεύομαι να τα κάνουμε πράξη».

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Μητσοτάκης: Προσωπικό μου χρέος μία ολοκληρωμένη πολιτική για τους ανθρώπους με αναπηρία - Η αναφορά στη μητέρα του Μαρίκα Rating: 5 Reviewed By: Press- gr